Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:330043
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Tūrisma industrija    4
  Izmitināšanas sektora struktūra    5
  Naktsmītņu klasifikācija un kategorizācija    6
  Trīs viesnīcu tipi    6
  Apmešanās vietas    7
  Viesnīcas tirgus analīze    10
  Viesnīcu bizness Latvijā    10
  Viesnīcu biznesa perspektīvas    10
  Viesnīcu sertificēšana    11
  Secinājumi un priekšlikumi    12
Darba fragmentsAizvērt

Izmitināšanās sektors sacenšas ar lielu nekomerciāla rakstura viesu uzņemšanas pakalpojumu piedāvājumu, kas ir vienlīdz nozīmīgs tūrisma industrijai. Draugu un radinieku apmeklējumu (VFR) tirgus ir ievērojams, turklāt pastāv daudz un dažādu citu veidu naktsmītņu, ko izmanto tūristi, ieskaitot teltis un autofurgonus, personiskās laivas un pat otrās mājas. Arvien lielāks kļūst māju apmaiņas tirgus un laika daļu īpašumu apmaiņas tirgus, ko industrija ir veicinājusi, nodibinot laika daļu īpašumu apmaiņas kompānijas.
Ir grūti nošķirt viesu uzņemšanas biznesa strikti komerciālos un nekomerciālos aspektus. Jauniešu tūristu mītnes un YMCA (Jauno vīriešu kristīgās apvienības), piemēram, nebūt nemēģina gūt peļņu, bet vairāk gan segt savas darbības izdevumus. Vienlaikus arvien biežāk var redzēt, ka universitātes un skolas brīvdienu laikā izīrē savu studentu istabiņas tūristiem, lai iegūtu līdzekļus šo institūciju kārtējo iemaksu segšanai.
Citi tūrisma veidi, kas pēc savas būtības jau ietver naktsmītni, ir privāti izīrējamas jahtas, kruīzu rezervēšanas vai noteikta veida tālsatiksmes autobusi, kuros ir guļamvietas. Dažās valstīs ir iespējams pavadīt brīvdienas speciāli noīrēta vilcienā, kas ceļojuma laikā kalpo kā tūristu viesnīca. Cik lielā mērā visi šie pakalpojumi uzskatāmi par komerciālām tūristuizmitināšanas vietām? Ikvienā pētījumā par tūrismu ir jāņem vērā šie naktsmītņu veidi. Ceļotāji, kas nakšņo privātajās naktsmītnēs ārpus savām mājām, tomēr ir iesaistīti tūrisma ieņēmumiem, tērējot naudu vietējiem ceļojumiem un izklaidēm. Tāpēc viņi ir jāiekļauj reģionālā tūrisma statistikā. Turklāt viņus var izmantot komerciālā veidā. Piemēram, tūroperatori nodrošina tikai ar aviobiļetēm, tādējādi apmierinot to tūristu pieprasījumu, kuriem ārzemēs pieder villas un dzīvokļi. Vienlaikus tās aviolīnijas, kas atzīst, ka māju apmaiņa var būt pilnvērtīgs ienākumu avots, ir radījušas un komercializējušas māju apmaiņu biznesu, izdodot uzziņu grāmatiņas, kas palīdz cilvēkiem noorganizēt apmaiņu. Dažiem nacionālajiem un reģionālajiem tūrisma birojiem ir uzziņu grāmatas par māju īpašniekiem, kas ir gatavi veikt apmaiņu, citiem birojiem ir vietējo namīpašnieku saraksts, kas savās mājās vēlas uzaicināt ārzemju viesus uz pusdienām (īpaša viesu uzņemšānas iezīme ASV).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties