Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:133747
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
I.  Fizikālie arodfaktori    4
1.  Mikroklimats    4
2.  Troksnis    4
3.  Vibrācija    5
4.  Apgaismojums    5
II.  Darba poza un fiziskā piepūle    6
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Stomatologa darbs ir saistīts ar kaitīgiem arodfaktoriem. Stomatoloģija ir medicīnas nozare, kurā strādājošie ir pakļauti visdažādākajiem riska faktoriem, gan tiem, kuri izriet no paša darba procesa, gan no sliktas organizācijas.
Medicīniskās aprūpes darbinieku vidū stomatologi ir vieni no visvairāk noslogotajiem gan fiziski, gan emocionāli. Bez tam šajā nozarē visvairāk strādā sievietes (ap 90%).
Kursa darba laikā tika apsekota Dr. Arņa Kalniņa privātprakse un tika izdarīti būtiski secinājumi, kas ir atspoguļoti tālāk darbā.
Troksnis ir haotisks skaņu sakopojums, kas rada nepatiku, diskomfortu, var izraisīt funkcionālas un organiskas dabas veselības traucējumus līdz ar to pazeminās darba spējas. Trokšņa kaitīgā iedarbība uz dzirdi sākumā izpaužas kā stabila tās jūtīguma samazināšanās pret skaņām ar noteiktu frekvenci, kas atsevišķos gadījumos var progresēt līdz kurlumam. Troksnis var izraisīt paaugstinātu uzbudināmību, galvas sāpes, bezmiegu, uzmanības samazināšanās.
Ilgstošs, nepastāvīgs, pārtraukts troksnis ir daudz nelabvēlīgāks nekā īslaicīgs, nepārtraukts ar vienādu intensitātes līmeni visā frekvenču spektrā.
Stomatologi troksnim ir pakļauti 0.5-2 stundas dienā un audiometriskās pārbaudes parāda, ka vidēji pēc 3 darba gadiem to dzirdes jūtība pazeminās.
Dr. Arnis Kalniņš savām iekārtām regulāri maina dilstošās detaļas, tādēļ nepatīkams troksnis nav jūtams iekārtu darbības laikā. Milzīgs troksnis nāk no ielas puses, kas ir novērsts ar ļoti kvalitatīvu pakešu logu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties