Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:864206
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 31 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Kopumā zīmolu veido produkts, preču zīme, logotips, nosaukums un produkta stabila kvalitāte sava mērķa pircējam. Daudz ir atkarīgs no zīmola izvēlētas mārketinga stratēģijas, zīmola līmeņa, konkurences spēka un uzņēmuma resursiem. Autors var secināt, ka zīmols nav tikai produkts un tā preču zīme, ir jābūt arī emocionālam komponentam, jo klienta uzticēšanas ir sekmīgā zīmola galvenā sastāvdaļa.
Katrs zīmols pilnveido funkcijas. Pirmā zīmola funkcija ir mazināt iespējamo risku, otra zīmola funkcija ir padarīt pircēju dzīvi vieglāku.
Jebkura zīmola veidošanas stratēģiju pamatmērķis ir uzņēmuma pozitīvas reputācijas un prestiža celšana savu partneru acīs, kas, savukārt, sekmē šī uzņēmuma preču vai pakalpojumu noietu tirgū. Neviens uzņēmums nevar būt veiksmīgs it visā. Pirmkārt uzņēmumiem ir ierobežoti resursi, un tiem ir jāizlemj, kur tos izlietot. Otrkārt, izvēloties būt izcilam vienā jomā, uzņēmums var mazināt iespēju būt izcils citā jomā.
Sava labumā katrs uzņēmums var izmantot dažādas stratēģijas. Piemēram, firma var izmantot vienu zīmolu veselai produktu saimei(family), vienu zīmolu katrai produktu līnijai, vienu zīmolu katram produktam vai vienu zīmolu katrai cenu līnijas grupai. Katrai no šīm stratēģijām ir savas priekšrocības.
Vērtības piedāvājuma izveide ir ļoti svarīga un sastāv no 4 soļiem, tā ietver sevī :produkta skaidru pozīciju izvēlēšanu tirgū(broad positioning);produkta īpašu pozīciju izvēlēšanu tirgū(specific positioning);produkta vērtības pozīciju izvēlēšanu tirgū(value positioning) un produkta kopējo vērtības piedāvājumu attīstīšanu.
Profesors David Jobber izšķir septiņas zīmola veidošanas stratēģijas: piedāvājumu izveide ,zīmola kvalitāte, pozicionēšana, repozicionēšana, saikne ar patērētajiem, prioritātes, ilglaicīga perspektīva un iekšējais marketings.
Autors apskatīja pozicionēšanas stratēģiju balstoties uz H&M piemēra. „H&M” visā pasaulē pazīstams, kā stilīgu, bet lētu apģērbu un aksesuāru zīmols, kurš sniedz iespēju tērpties modernās drēbēs arī tiem, kuri nevar atļauties tērēt daudz naudas.
Uzņēmuma vadība uzskata, ka tieši šī koncepcija – lieliska prece par pieņemamu cenu - ir “H&M” panākumu atslēga un palīdz izdzīvot pat tik grūtos ekonomiskajos apstākļos, ar kādiem šobrīd sastopas visa pasaule. „Lieliska prece par pieņemamu cenu” tā H&M skaidro savu pozīciju. H & M' s izaugsmes mērķis ir palielināt mazumtirdzniecības veikalu skaitu par 10-15 procentiem gadā, kā arī palielināt pārdošanas apjomus esošos veikalos .H&M mērķis ir attīstīties kontrolētā tempā un saglabāt rentabilitāti. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties