Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:329192
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Autora secinājumi ir šādi:
• Arī konkurentiem var būt pircēja vajadzību apmierināšanai noderīgs produkts;
• Lai pircējs iegādātos konkrētā uzņēmuma preci (pakalpojumu), tai jābūt konkurētspējīgai, t. i., tai ar kaut ko jāatšķiras (vēlams būtiski) no konkurentu produkta: ar kvalitāti, ar cenu vai citu raksturlielumu, piemēram, elektrības taupību, lietošanas ilgumu;
• Ja precei šo raksturlielumu nav, tad lielāka uzmanība jāvelta citiem mārketinga kompleksa elementiem, kā, piemēram, pircējiem izdevīgas vietas izvēlē, preces (pakalpojuma) piegādē, pēcpārdošanas servisam, papildpakalpojumiem, garantijas laikam, apkalpošanas kultūrai, reklāmai, uzņēmuma tēlam – reputācijai.
Komunikācija rada sadarbību starp uzņēmuma piedāvāto produktu un patērētāju, taču tikai tādā gadījumā, ja abas puses, viena otru saprot, tas ir, runā vienā valodā, lieto savstarpēji saprotamus simbolus. Uzņēmumam uz komunikāciju ir jāraugās kā uz procesu, kas nekad nedrīkst būt pārtraukts, jo tad uzņēmuma darbība būs veiksmīga. Pretējā gadījumā, sabiedrība būs vienaldzīga pret uzņēmuma eksistenci vai arī apšaubīs tā tēlu. Lai tas nenotiktu, mārketinga komunikācija ietver sevī četrus elementus, ar kuru palīdzību uzņēmums vēršas pie sabiedrības – sākot ar uzņēmuma atrašanās vietu, personāla kompetenci un beidzot ar reklāmas kampaņām.
Personīgā pārdošana, noieta stimulēšana, sabiedriskās attiecības un reklāma – ne vienmēr ir efektīvs komunikācijas līdzeklis vienam un tam pašam produktam, jo ne vienmēr jāuzrunā būs viena mērķauditorija ar vienām un tām pašām vajadzībām. Tāpēc uzņēmumam ir rūpīgi jāizplāno, kuru no elementiem, vai arī tos kombinējot, tam ir vislietderīgāk izmantot, lai sasniegtu savu mērķi – savu mērķauditoriju ievadītu pareizā „gultnē”, līdz ar to gūtu sev kādu labumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1341125
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties