Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:354240
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai izprastu savu pircēju, piedāvāju ieskatīties F.Kotlera teorijā, L.Festingera kognitīvās disonanses teorijā un D.F.Endžela, R.D.Blekvela un P.U.Miniarda pircēja uzvedības teorijā.
Pirmais solis, lai formulētu mārketinga saziņas stratēģiju ir, noteikt, analizēt un pilnībā izprast tirgu un pircēju uzvedību. Šajā nodaļā aplūkotas dažas teorijas un modeļi, kurus mārketinga speciālists var izmantot, lai palīdzētu sev sazināties ar pircēju, kā arī to ietekmēt dažādos posmos – pirms, pēc un pirkuma izdarīšanas laikā. Pirkšanas teorija ir ļoti sarežģīta, jo atsevišķu cilvēku uzvedība kopumā nav paredzama. Toties grupās pircēju uzvedība jau var būt paredzamāka. (28,65)
Vienalga – rūpniecības vai plaša patēriņa tirgos, produktu pirkšanas vai pakalpojuma saņemšanas procesos, pircēji dažādos veidos atsaucas uz mārketinga saziņas līdzekļiem, kas nemitīgi tiek vērsti pret viņiem. Tirgus izpētē tiek izmantotas atziņas no psiholoģijas. Tas vislabāk palīdz izprast pircēja uzvedību. Šī izpratne ir tā, kas palīdz atklāt, kāda veida mārketinga saziņas līdzekļi iedarbojas efektīvāk kā citi. (28,65)

1.Trīs pamatjautājumi

Ir 3.jautājum, uz kuriem jāatbild, pirms jebkādu mārketinga saziņas procesu veikšanas:
1.Kas ir pircējs?
2. Kāpēc viņš pērk?
3.Kā, kad un kur viņš pērk?
Uz 2.jautājumu atbildēt ir visgrūtāk. Tam vajadzīgi kvalitatīvi nevis kvantitatīvi dati (tie atbild arī uz citiem jautājumiem). Produktus vai pakalpojumus pērk dažādu iemeslu dēļ. Daži no tiem ir apzināti, citi – neapzināti, daži racionāli, citi emocionāli. Daudzi pircēji pērk vairāku iemeslu dēļ . Piemēram – izpētīsim vienkāršu hamburgera pircēju. (28,66)…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties