Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:948777
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Zīmols    4
2.2.  Logo    5
3.  McDonalds zīmola vēsture    6
4.  McDonalds logo    8
5.  Secinājumi    9
6.  Izmantotā literatūra    10
7.  Pielikumi    11
Darba fragmentsAizvērt

Brends jeb zīmols ir katra uzņēmuma radīts īpašs tēls, kuru patērētāji asociē tieši ar konkrētā uzņēmuma ražoto produkciju vai sniegtajiem pakalpojumiem. Tas ir kā kvaliātes garants, pie kura patērētāji ir pieraduši un zina, ka tā ir pārbaudīta vērtība un vilšanos nesagādās. Zīmola viens no galvenajiem uzdevumie ir gādāt, lai klienti ieraugot atpazīstama zīmola logo, justos droši un zinātu, ka tam var uzticēties.
McDonalds savu atpazīstamību ir veidojis gadiem ilgi un pēdējos gados savu ir panācis, jo patērētāji ir to novērtējuši un atzinuši par labāko savā nozarē - McDonalds ir astotajā vietā pasaules zīmolu top 100.1 Tas pierāda, ka zīmolam ir liela ietekme uz cilvēka psihi, jo pārsvarā zīmols ir cilvēku galvās – tas nodrošina izvēli par labu populārākajam konkrētās nozares zīmolam, veido asociācijas ne tikai ar uzņēmumu, bet arī ar tā popularizētajām vērtībām un politiku.
Turpmākajā tekstā tiks runāts par to, kas tad īsti ir zīmols jeb brends un runāts par tā vienu no galvenajām sastāvdaļām – logo, kas nodrošina vizuālo atpazīstamību. Uzmanība tiks pievērsta tieši McDonalds zīmola attīstībai cauri laikiem un kādu vietu tas ieņem pasaulē mūsdienās, kā arī apskatīta McDonalds logo un saukļu veidošanās vēsture un nozīme
Zīmols
Zīmols — tēls, kas saistīts ar prečzīmi, firmas zīmi, logo u. tml. vārdu, vārdkopu, grafisku veidojumu, simbolu vai citu zīmi un kāds indivīdam un sabiedrībai veidojas (tiek veidots) par kādu vienumu — personu, firmu, preci vai pakalpojumu.2 Šāds skaidrojums ir dots LZA Terminoloģijas komisijas mājaslapā. Tas norāda, ka zīmols ir nevis taustāma, apskatāma vērtība, bet gan tēls kopumā, ko veido mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālisti, lai veidotu pozitīvu atpazīstamību un uzticību patērētāju vidū.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties