Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:882726
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

3. Nobeigums
Akadēmiskajā apskatā sasniegts darba mērķis – izprast “plūstošās modernitātes” konceptu emancipācijas, individualitātes, laika/telpas, darba un kopienas kontekstā, kā arī izpildīti uzdevumi – iepazīties ar grāmatas saturu un idejām un interpretēt aprakstītās tēmas. Nobeigumā apskatīti citu autoru viedokļi un kritika par grāmatu, kā arī sniegts lasītā vērtējums.
Arī vairākus gadus vēlāk Baumana idejas ir aktuālas un tām piekrīt arī citi pētnieki, piemēram, mūsdienu “vēsturnieks-superstārs” Juvāls Noass Harari (Yuval Noah Harari), kurš norāda, ka skrējiens turpinās. Ja cilvēks vēlas saglabāt kontroli pār savu eksistenci, izvēlēm un nākotni, viņam jāskrien aizvien ātrāk jāatbrīvojas no bagāžas – ilūzijām, it kā “akmenī cirstiem” uzskatiem un pārliecībām (tātad, jāņem līdzi vēl mazāk, nekā Baumana aprakstītajā “ceļojumā”). Tāpat Harari turpina ideju par kopienām – nacionālās kopienas nomaina patērētāju kopienas (Madonnas fani, vegāni, bišu aizstāvji), kas palīdz kopienas locekļiem veidot savu identitāti.
Tomēr Baumana idejas saņēmušas arī kritiku – sociologs Reimods Lī (Raymond Lee) norāda, ka “Plūstošā modernitāte” apraksta tikai pārtikušās šķiras dzīvesveidu un problēmas, jo kurš gan cits var atļauties pārdzīvot par pārāk aktīvu vēlmju apmierināšanu un nebeidzamām iespējām, ja ne cilvēks, kuram ikdienā nav jādomā par to, kā izdzīvot. Arī Harari raksta, ka “racionāls indivīds ir šovinistiska Rietumu fantāzija, kas slavina balto, bagāto vīriešu autonomiju un varu”.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1381396
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties