Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:933280
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 65 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
2.1. Slēpošanas tūrisma piedāvājuma un pieprasījuma izvērtējums      14
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
• Vidzemes novads ir vispiesātinātākais ar ziemas tūrisma produktu piedāvājumu Latvijas reģions, tā kā 25 no 34 Latvijā esošajām slēpošanas trasēm atrodas tieši Vidzemes novadā. Tas varētu tikt izskaidrojams ar to, ka Vidzemē esošā Vidzemes augstienes teritorija ir visaugstākā Latvijas teritorija, kas ļauj realizēt kalnu slēpošanu.
• Latvijā izplatītākas ir distanču slēpošanas trases, tā kā 22 no Latvijas lielākajām trasēm ir distanču slēpošanas trases, savukārt 13 – kalnu slēpošanas trases, taču, balstoties un intervijas ar tūrisma speciālistiem un anketas rezultātiem, populārākais un pieprasītākais ir kalnu tūrisms.
• Faktors, kas visvairāk ietekmē ziemas tūrisma uzņēmumu spēju nodrošināt piedāvājumu ir mainīgie un neparedzamie laikapstākļi.
• 1 līdz 2 stundu ilga brauciena ar automašīnu attālumā no Rīgas esošo ziemas tūrisma uzņēmumu ienākumus, noslogotību un pieprasījumu pēc to tūrisma produktiem ietekmē Rīgā esošie laikapstākļi.
• Lai varētu nodrošināt pilnvērtīgu slēpošanas trases ierīkošanu ir nepieciešams, lai būtu uzsnigusi 30 cm bieza sniega sega, turklāt tāda sniega, ka uz tā uzkāpjot paliek 10 cm biezs sniega segas slānis. Aplūkojot autores izveidotās sniega segas biezuma izmaiņu līknes pēdējo 3 gadu laikā, autore secina, ka šāda situācija var notikt reizi vairākos gados, tāpēc Latvijā, slēpošanas trases bez sniega pūtēju palīdzības uzturēt nav iespējams.
• Lai varētu darbināt sniega pūtējus, ir jābūt 0 līdz – 4 °C temperatūrai, kurai būtu jānoturas dažas dienas pēc kārtas, pretējā gadījumā trases nevar tikt darbinātas un sagatavotas pieprasījuma nodrošināšanai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties