Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:602343
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Z. Freids (1856-1939) ir dzimis nelielā Morāvijas pilsētiņā Freibergā, ebreju ģimenē. Viņa tēvs Jakobs ir vilnas tirgotājs. Z. Freids ir vecākais dēls tēva otrajā laulībā. Ģimenē ir 5 meitas un 2 dēli. Z. Freids aug kā ļoti nopietns zēns, kuram jau piedzimstot tikusi pareģota “ liela nākotne”. Visu skološanās laiku viņš mācās izcili. Viņš bez grūtībām var atkārtot vārdu vārdā grānatas lapaspusi, ko izlasījis tikai vienu reizi, vai gandrīz pilnīgi atstāstīt saturu zinātniskai lekcijai, ko tikko noklausījies. Z. Freids mīl dabu un pieņem Č. Darvuna mācību, ģimenes ietekmē pamatīgi apgūst Bībeli. Viņš lepojas ar savu šperla ģimnāziju, uzskatot, ka tajā ‘ katrs ebrejzēns savā skolassomā nes ministra portfeli”.
Z. Freids vēlas studēt jurispudenci, taču tā laika Austrijas impērijā tas ebrejiem ir ligts. 1873. Gadā pēc iestāšanās vīnes universitātē viņš nelabprāt izlemj veidot mediķa karjeru. Z. Freids studijas beidz 1881.gadā un, lai gan vēlāk apgalvo, ka nekad ārsta lomā nav juties komfortabli, tomēr atzīst, ka viņu ļoti saista mediķu profesijas pārstāvju zinātniskā ievirze. Z. Freids cenšas gūt atbildes uz pasaules lielajām problēmām un mācīties visu, ko vien iespējams, par cilvēka dabu. Līdzekli šo centienu apmierināšanā viņš saskata zinātnē. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145637
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties