Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:593593
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šī dabas parādība, kuru ne vienmēr var paredzēt, var radīt ļoti lielus zaudējumus. Katru gadu pasaulē tiek reģistrētas gandrīz 150 tūkstoši zemestrīču, no kurām apmēram 300 ir postošs spēks. Zemestrīču sekas variē atkarībā no apkārtnes, tās reljefa, augsnes, ēku stāvokļa, apdzīvotības blīvuma u.t.t.
Brīdinājums par zemestrīces tuvošanos var būt dzīvnieku uzvedība neilgi pirms seismiskās kataklizmas. Šajā laikā dzīvnieki ir nemierīgi, ja viņus ieslēdz, tie kļūst uzbudināti un grib tikt ārā; suņi rej, peles atstāj māju, mājdzīvnieki ved ārā savus mazuļus. Diemžēl, izmaiņas dzīvnieku uzvedībā lielākajā daļā gadījumu netiek ievērotas un tās parasti tiek saprastas tikai pēc tam, kad zemestrīce jau ir notikusi.
Sakarā ar to, ka zemestrīces paredzēt ir grūti, ir nepieciešams pienācīgi tām sagatavoties, izstrādāt antiseismiskās programmas, lai mazinātu šo dabas parādību postošās sekas.
Speciālistu veiktā veco māju pētīšana palīdzēs izvēlēties īstos paņēmienus konstrukciju nostiprināšanai, tādā veidā izglābjot cilvēku dzīvības.
Ir nepieciešams iegūt informāciju par zonas, kurā cilvēks dzīvo, seismisko klasifikāciju, lai paaugstinātu ēku izturību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties