Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:903201
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā laika posmā no plkst.16.35 līdz 16.38 atkārtojās pazemes grūdienu sērija, turklāt tie bija spēcīgāki nekā pirmie, kas tika novēroti īsi pēc plkst.14. Valsts Ģeoloģijas dienesta seismologs Valērijs Ņikuļins apstiprināja, ka ap plkst.16.35 Latvijā bijušas jūtamas atkārtotas seismiskās svārstības.
Zemestrīce bija jūtama daudzviet Latvijā. Zemestrīci īpaši labi sajuta cilvēki, kas uzturējās ēku augšējos stāvos, piemēram, pamatīgu "šūpošanos" izjutuši Zemkopības ministrija, Pārtikas un veterinārais dienesta un citu iestāžu darbinieki augstceltnē Republikas laukumā 2. Arī Zinātņu akadēmijā, Akadēmijas laukumā 1, darbinieki jutuši, kā šūpojas krēsli un palmas, aģentūrai LETA atzina akadēmijā.
Kā ziņo Kaļiņingradas Ārkārtas situāciju pārvalde, pazemes grūdienu epicentrs atradās netālu no Polijas robežas Ļubļino ciematā aptuveni 20 kilometru dziļumā. Nekāda informācija par cietušajiem vai postījumiem pagaidām nav saņemta. Kaļiņingradā pašlaik nedarbojas mobilās un fiksētās telefonu līnijas.
Latvijā novērotie pazemes grūdieni nav radījuši mobilo sakaru traucējumus, aģentūru LETA informēja abi mobilo sakaru operatori. SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) preses sekretārs Dāvids Dane sacīja, ka ar mobilo sakaru tīklu viss ir kārtībā, tomēr uzņēmuma klienti sākuši vairāk sazvanīties. Arī SIA "Tele 2" tīkla darbību zemestrīce nav ietekmējusi, jo uzņēmuma aparatūra pret šādiem gadījumiem ir nodrošināta, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Evita Matisone.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Solveiga Smiltene aģentūrai LETA sacīja, ka glābšanas dienesta telefons 112 ir pārslogots un iedzīvotāji no dažādām vietām ziņo par pazemes grūdieniem, tomēr Smiltene uzsvēra, ka iedzīvotājiem nevajag satraukties un nekādas briesmas nedraud.
Liepājā vairāki iedzīvotāji sūdzas par iekšēju nemieru un satraukumu. Kādas Liepājas deviņstāvu mājas devītā stāva iedzīvotāja Maira Cibule aģentūrai LETA sacīja, ka otrā pazemes grūdiena laikā dzīvoklī esot līgojusies grīda, šūpojušās mēbeles un virinājušās durvis. Viņai pašai esot bijusi sajūta, ka griežas galva, bet visvairāk esot pārbijusies viņas deviņus gadus vecā meita.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1163599
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties