Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:237004
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kopsavilkums
Zāļu reklāmas situācija ir uzlabojusies, jo atceros zāļu reklāmas pāris gadus atpakaļ, pie tām pat nebija brīdinājums ar uzrakstu, ka zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai, tad šodien bez šāda uzraksta neiztikt.
Darba autore ir novērojusi, ka neskatoties uz normatīvajiem aktiem, kas nosaka zāļu reklāmu kritērijus, bieži vien ir grūti izsekot tam, kas notiek sociālajos tīklos. Bieži vien var redzēt, ka dažādi tā saucamie ‘’uztura bagātinātāji’’ tiek reklamēti pārkāpjot šos kritērijus. Nereti baneris pirms īstās reklāmas izskatās citādāk, nekā uzklikšķinot uz tā. Šī ir diezgan aktuāla problēma, jo liela sabiedrības daļa uzķeras uz šiem mārketinga trikiem. Par piemēru varu minēt ‘’uztura bagātinātājus’’ ar kuru palīdzību var notievēt. Vai tiešām šie patiesi būs uztura bagātinātāji? Palasot atsauksmes ir skaidrs, ka bieži vien šie uztura bagātinātāji pat nedarbojas, kā ir aprakstīt reklāmā, taču darba autore uzskata, ka pierādīt, ka tie patiešām nedarbojas varētu būt laikietilpīgi, sarežģīti un dārgi, tāpēc tiesā reti nonāk lietas ar šāda veida sūdzībām.
Apskatot bērnu reklāmas, darba autore secināja, ka tās vienmēr ir ar multfilmu varoņiem, tādējādi ļoti uzrunā bērnus, bet vecākiem ir jābūt uzmanīgiem. Tās nav konfektes, ko var nopirkt un tāpat dot bērniem. Tie ir uztura bagātinātāji, kas ne vienmēr bērnam patiešām ir nepieciešami.
Cilvēkiem ir jācenšas nebūt lētticīgiem un uzticēties farmaceitiem, kad tie saka, ka bieži vien tādu pašu medikamentu var nopirkt daudz lētāku cenu. Darba autore to ir piedzīvojusi arī praksē. Ne vienmēr tas dārgākais medikaments arī būs tas labākais. Jo dārgāks, jo labāks, darba autore uzskatā ir stereotips, kas radies sabiedrībā un ko ir grūti lauzt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties