Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:758051
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

WAP vēsture

1995. gadā kompānija Unwired Planet (1999. gadā pārdēvēta par Phone.com, bet 2001. gadā par Openwave) piedāvāja tīklu sakaru protokolu CDMA, DAMPS (CDPD) un iDEN, kurš bija realizēts uz HDML (Handheld Device Mark-up Language) valodas bāzes.
Pirmo reizi WAP tika pieminēts 1997. gadā, kad trīs mobilā tirgus pasaules līderi - Ericsson, Motorola un Nokia, - kā arī orientētā uz šo problēmu kompānija Unwired Planet izveidoja WAP Forumu. Nekomerciālā organizācija WAP Forums (www.wapforum.org) bija nodibināta 1998. gada janvārī. Ideju, apvienot divus XX gadsimta fenomenus internetu un mobilos sakarus, pieņēma ar sajūsmu. Pusgada laikā par projekta dalībniekiem kļuva lielākā daļa mobilās infrastruktūras ražotāju. Šodien konsorcijā ietilpst vairāk nekā 500 organizāciju. 1998. gada maijā tika publicēta pirmā WAP – v.1.0. redakcija. Neskatoties uz to, ka koncepcija bija laba, kļūdu un neprecizitāšu bija vairāk nekā nepieciešams. Un praktiski pēc gada, 1999. gada jūnijā, publiskai apspriešanai tika piedāvāta otrā versija - WAP v.1.1. 2000. gada vasarā bija publicēts WAP v.1.2 variants un tā modifikācija WAP v.1.2.1. Pēdējā versija WAP v.2.0 parādījās 2002. gada janvārī.
Sākotnēji WAP tika veidots plašam tehnoloģiju un bezvadu mobīlo sakaru standartiem: (GSM, CDMA, DAMPS, TETRA un DECT), peidžeru (FLEX). Bija pat paredzēts atbalstīt pat 3G tīklus, konkrēti UMTS/Cdma2000 1X.WAP, kas sadarbojas ar WAP-pārlūkprogrammu. Tās varēja būt EPOC, PalmOS, WinCE, FLEXOS un JavaOS. WAP bija paredzēts, kā atvērtais standarts priekš bezvadu datu pārraides, kas būtu neatkarīgs no iekārtu un pakalpojumu piegādātājiem, optimizēts priekš mobilām iekārtām ar mazu displeju, ierobežotu atmiņu un zemu ražīgumu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties