Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:737539
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vizuālās uztvere ir viena no pamat sfērām, kas nosaka informācijas netraucētu apstrādi. Pat niecīgas nepilnības šajā sfērā var radīt grūti pārvaramus šķēršļus mācīšanās procesam un saskarsmei parastajās klasēs.

Skolēniem ar vizuālās uztveres traucējumiem ir grūti saprast to, ko viņi saredz. Traucējumi saistās nevis ar redzi, bet ar to veidu, kādā smadzenes apstrādā redzes informāciju. Šiem bērniem ir grūti pazīt, izkārtot, interpretēt un/vai atcerēties vizuālos tēlus. Tādēļ viņiem ir grūti saprast visu to spektru, kuri veido rakstiskie simboli un attēli – ne vien burtus un vārdus, bet arī skaitļus un matemātiskos simbolus, diagrammas, kartes, tabulas un grafikus.

Šie vizuālās uztveres traucējumi bieži ir ļoti smalki, tādēļ tos parasti nepamana līdz brīdim, kad bērnam skolā sāk rasties grūtības.

Vizuālās uztveres prasme saistās ar spēju atpazīt iepriekš redzētos tēlus un piešķirt tiem nozīmi, noteikt atšķirību starp līdzīgiem, atšķirt nozīmīgas figūras no fona detaļām un atpazīt vienu un to pašu simbolu dažādās formās. Svarīga uztveres prasme ir vizuālās secības pazīšana. Cilvēkiem, kuriem ir grūtības ar secības noteikšanu, var neatšķirt vārdus “mans” un “nams”, grūtības pareizi pārrakstīt, izlaiž burtus, skaitļus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties