Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:263406
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kāda gan būtu cilvēku dzīve bez ķīmijas? Droši vien cilvēks pat nevarētu pastāvēt, jo pat pašus svarīgākos dzīvības procesus nodrošina ķīmija un vielu savstarpējā sadarbošanās. Kā cilvēks pastāvētu bez ūdens, antivielām, vitamīniem, ogļhidrātiem un citām dzīvībai nozīmīgām vielām? Ķīmijai nenoliedzami ir liela loma dzīvības procesos, ja tā nebūtu, tad nebūtu dzīvības, nebūtu šo vielu, kas to uztur.
Šo tēmu es izvēlējos tāpēc, ka A un B2 vitamīniem ir ļoti liela nozīme cilvēka redzes uzlabošanā, profilaksē un normālas redzes nodrošināšanā.
Vitamīni – šo vārdu dzirdu jau kopš bērnības un šķiet, ka tas ir kaut kas vienkāršs un pazīstams. Taču kas ir vitamīni no ķīmijas viedokļa? Šajā darbā es centīšos noskaidrot kas ir vitamīni, kā tos iedala un uzzināt svarīgāko par A un B2 vitamīniem gan no bioloģiskās, gan ķīmiskās puses.

Vitamīni ir bioloģiski aktīvas organiskās vielas, kas cilvēka organismā vai nu neveidojas nemaz, vai arī tiek sintezēti nepietiekamā daudzumā, tādēļ tie ir jāuzņem ar uzturu. To ķīmiskā uzbūve ir ļoti daudzveidīga un atšķirīga. Arī to fizioloģiskā iedarbība organismā ir dažāda. Tie nepieciešami barības vielu normālai izmantošanai, šūnu un audu augšanai un atjaunošanai, kā arī citos dzīvībai svarīgos procesos. [3]
Vitamīnu trūkums traucē organismu normālas vielmaiņas procesu, samazina darba spējas, rada ātru nogurumu u.c. slimību pazīmes. Vitamīnus lieto gan profilaktiski slimību novēršanai, gan slimību ārstēšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties