Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:151176
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vispārattīstošo vingrojumu izpildei apmācāmie ir pareizi jāizvieto zālē vai uz laukuma. Jācenšas izmantot visu telpu, laukumu un jāizvēlas tāds apmācāmo izvietojums, lai tie netraucētu viens otram un tai pašā laikā redzētu skolotāja demonstrēto. Jācenšas dažādot apmācāmo izvietojumu, pielietojot dažādus pārkārtošanās un retošanās veidus. Atkarībā no stundas galvenās daļas uzdevumiem jāizvēlas vingrojumu vadīšanas metodes. Skolotāja demonstrēto skolēni vislabāk var redzēt tad, ja augumā mazākie stāv priekšā. Šāds izvietojums tomēr nedrīkst kļūt par šablonu, jo augumā garākie, stāvot aizmugurē, nepievērš pietiekamu uzmanību skolotāja demonstrējumam.
Lai to novērstu, vadoties no iespējām, apmācāmos ik pēc diviem vingrojumiem nepieciešams pagriezt pa kreisi (pa labi). Tā tiek mainīti vadošie un aktivizēta apmācāmo uzmanība.
Priekšstatu par izpildāmo kustību vai vingrojumu var radīt dažādi. Vienā gadījumā skolotājs parāda vingrojumu, citā tikai paskaidro bez demonstrējuma. Var arī abus variantus apvienot - vingrojumu vienlaicīgi parādīt un paskaidrot. Atkarībā no apmācāmo vecuma vai arī vingrojuma grūtuma, skolotājam jāizvēlas piemērotākais veids. Lai aktivizētu skolēnu uzmanību, vingrojumu tikai paskaidro. Darbā ar jaunākā skolas vecuma bērniem pārsvarā pielieto vingrojumu demonstrējumus.
Vingrojumu demonstrējumam ir jābūt nevainojamam. Skolotājam pareizi jāizvēlas sava atrašanās vieta, vingrojums demonstrējams tā, lai to redzētu visi apmācāmie. Vingrojums jāparāda tādā plaknē, kādā tas vislabāk uztverams (frontālā, sānu vai slīpā plaknē).
Noliekšanās uz priekšu vai atliekšanās, kāju vēzieni vai izklupieni uz priekšu un atpakaļ un līdzīgas kustības demonstrējamas, skolotājam stāvot ar sāniem pret apmācāmajiem. Izklupieni sānis vai noliekšanās sānis jārāda, stāvot ar seju pret skolēniem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1161263
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties