Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:286817
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Veselīgs dzīves veids    3
  Veselīga ēšana    4
  Garīgā veselība    5
  Alkahola, narkotiku un tabakas kaitīgās ietekmes.    6
  Alkahols    7
  Sarkanvīns ieteicams smēķētājiem.    8
  Imūnsistēma    8
  Nedaudz par Liepājas sporta vēsturi.    11
  Nedaudz par “Powerade”.    12
  Nobeigums    13
  Secinājumi    14
Darba fragmentsAizvērt

Dažreiz tiek nepareizi uzskatīts, ka informētības līmenis nodrošinās, ka iedzīvotāji automātiski veiks “veselīgu izvēli ”. Lai gan zināšanas, informācija un izglītošana veselības jomā ir svarīgi aspekti, fakti liecina, ka izšķiršanos par veselīgu uzvedību (piem., veselīgu uzturu, pietiekamu fizisko aktivitāti , rūpes par seksuālo veselību) bieži apgrūtina dominējošā fiziskā, sociālā, ekonomiskā un kultūras apkārtne, kas iespaido indivīda, grupu un kopienu izdarītās izvēles.
Turklāt ļoti bieži mazāk nodrošinātas grupas, pakļautas augstam stresa līmenim, ir tās, kas pieņem kaitīgus veselības uzvedības modeļus, bieži ar lielu smēķētāju, alkohola un narkotiku lietotāju skaitu, mēģinot pārvarēt problēmas, ko rada nepietiekams ienākumu līmenis, slikta izglītība un bezdarbs vai nedrošība par darbu. Tādejādi katrā programmā galvenais elements ir visu iepriekšminēto vides faktoru modificēšanai tādā veidā, lai “veselīga izvēle kļūtu par vieglu izvēli”. Faktiski daudz labāk augstāk izglītotie iedzīvotāji un labklājības grupas ir tās, kas interesējas par savu veselību, tādejādi vēl vairāk izceļot veselības atšķirības un nelabvēlīgo grupu sociālo atstumtību. Veselīga dzīves veida veicināšanai katras veiksmīgas iniciatīvas priekšnoteikums ir īpašas nelabvēlīgām grupām paredzētās izglītības un informācijas programmas un apmācība. Neatkarīgi no individuālajām zināšanām, izšķiroties par kādu noteiktu dzīves veidu, informācija un izglītība par veselības riska faktoriem (kā piemēram, neveselīgs uzturs, smēķēšana vai automašīnas vadīšana reibumā) laika gaitā panāk plašāku sabiedrisku atbalstu politikai, kas risina tabakas un alkohola lietošanas saistītas problēmas un propagandē veselīgas ēšanas ieradumus. Sabiedrības informētība ir spēcīgs pārmaiņu stimuls.
Sabiedrības pieprasījums attiecībā uz aktīvu atpūtu, riteņbraucēju celiņiem un labāku sabiedrisko transportu pavēris plašākas aktīva dzīves veida iespējas. Sabiedrības interese par vides postījumu risku radījusi lielāku pieprasījumu pēc nekaitīgiem videi draudzīgiem ražojumiem Kad šāds atbalsts organizēts, piemēram, patērētāju grupas, iedzīvotāju var kļūt par spēcīgiem sabiedrotajiem veselības jomā un aizsardzību pret to apdraudošiem spēkiem.[2;103]

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties