Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:756978
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.10.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Peni (vīrieša dzimumlocekli) var salīdzināt ar asi, ap kuru reproducējas visas vīrieša domas par sevi. Tajā ir koncentrēts viss vīrišķais – penis ir katra vīrieša dziļu pārdzīvojumu avots. Bet vairums vīriešu dzimtas pārstāvjiem nav nekādas sajēgas par peņa anatomiju un fizioloģiju. Šo zināšanu trūkums bieži ir raižu un nemiera avots. Embrionālās attīstības stadijā penis un sēklinieku maisiņš izskatās kā atvērta niša. Tās apakšējās malas veido vadziņu, vēlāk tās sakļaujas un saaug. Šīs vadziņas pēdas paliek uz visu mūžu kā šuve peņa aizmugurē un sēklinieku maisiņam pa vidu. Šuve var būt nemanāma, bet arī var būt krasi izteikta. Veselības stāvokli tā neietekmē.
Dažreiz vīrietis šo šuvi ievēro tikai pieaudzis. Nereti šis atklājums kļūst par uztraukuma avotu, daži vīrieši pat griežas pie ārsta. Baidīties te nav no kā – viss ir kārtībā.

Penis: uzbūve

Penis sastāv no gareniska ķermeņa un galviņas tā galā. Izšķir sakni (pamatne), kura dziļi ieiet iegurņa apvidū. Tās garums ir puse no peņa garuma. Sakne līdzinās enkuram: tā tur erekcijas laikā smagāk palikušo peni. Muskuļaudi, kas ir ap sakni, var veikt nelielas peņa kustības, bet galvenā to funkcija – veikt ejakulāciju (sēklas izvirdumu). Gareniskais ķermenis (stumbrs) - to veido divi sūkļveida un šūnveida ķermeņi, kuri sastāv no liela daudzuma lakūnām (iedziļinājumiem), kas tiek viegli piepildāmas ar asinīm. Šūnveida ķermeņi atrodas tuvāk ārmalai, sūkļveida – dziļāk, aptverot urīnizvadies kanālu (uretru).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties