Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:562382
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Puberitāte ir tāds cilvēka dzīves posms, kad viņa ķermenis pārvēršas no bērna ķermeņa par pieauguša cilvēka ķermeni.Galvenā izmaiņa ir tā, ka viņš kļūst garāks.Protams, mēs augam visu bērnības laiku.Taču pubertātes periodā zēns aug daudz straujāk.Šajā augšanas paātrinājuma laikā viņš var izaugt pat par desmit un vairāk centimetriem gadā.
Mainās arī vispārējā ķermeņa forma-pleci kļūst platāki, un gurni sāk izskatīties šaurāki.Muskuļi attīstas, un ķermeņa spēks palielinās.Viss ķermenis kļūst vīrešķīgāks.Vienlaikus ar pārmaiņām zēna ārējā izskatā notiek pārmaiņas arī ķermenī.
Dažiem zēniem šīs pārmaiņas izpaužas tik strauji, ka liekas-tas notiek vienā naktī.Bet patiesībā pubertāte norisinās lēni un pakāpeniski, mēnešu vai pat gadu garumā.Šīs pārmaiņas var sākties jau desmit gadu vecumā, bet var arī nenotikt līdz piecpadsmit vai vairāk gadu vecumam.
Ja salīdzina zīdaiņa ķermeni ar pieauguša vīrieša ķermeni, var redzēt, ka dažas tā daļas, mums nobriestot un iegūstot pieauguša cilvēka ķermeņa apveidus, aug vairāk nekā citas.Ja tā nebūtu,ja visas ķermeņa daļas nobriestot augtu vienādi, mēs vienkārši kļūtu par milzīgiem zīdaiņiem un izskatītos visai dīvaini.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties