Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:981451
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.01.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pusaudzis ir cilvēks vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pusaudžu vecumperiodu sauc par pārejas periodu jeb pubertāti, kad sāk darboties dzimumsistēma. Līdz ar to krasi mainās organisma augšana un attīstība, iekšējās sekrēcijas dziedzeru darbība un augstākā neirālā darbība. To dēvē arī par “lūzuma” periodu cilvēka attīstībā. Tā kā šīs pārmaiņas ir ļoti izteiktas, tās jāzina un jāizprot cilvēkiem, kuriem ir saskare ar pusaudzi,- audzinātājiem, vecākiem policistiem. Tikai tad, ja šie cilvēki izpratīs pusaudžu īpatnības, viņi varēs arī tos saprast un palīdzēt viņiem, spēs atrast kopīgu valodu. Pusaudžu uzvedības īpatnību pamatā ir straujās fizioloģiskās pārmaiņas viņu organismā. Katrs cilvēks savā mūžā pārdzīvo vairākus vecumperiodus. Katrā no tiem fizioloģiskie procesi organismā ir atšķirīgi. Atbilstoši tiem mainās arī cilvēka izturēšanās, spējas, varēšana.
Strādājot ar pusaudžiem ir jārespektē viņu kustīgums un lielā aktivitāte, jācenšas lietderīgi ievirzīt viņu enerģiju. Pusaudzis nav noskaņots pret pieaugušajiem vispār, bet tikai ir jūtīgāks pret aizvainojumiem, sevišķi meitenes. Zēni tiecas pēc draudzības ar tēvu, bet meitenes ļoti pieķeras mātei un skolotājai. Šī pieķeršanās ir saprātīgi jāizmanto, lai pusaudzi pasargātu no kaitīgiem ieradumiem- smēķēšanas, alkohola lietošanas, narkomānijas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties