Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:381425
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
  Metodiskie norādījumi    3
  Biežākās mugurkaula slimības    5
  Vingrojumi muguras muskuļiem    6
  Stiepšanās vingrojumi mugurai    8
  Pārbaudi savu pašsajūtu    9
  SECINĀJUMI    10
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Vingrojumus muguras muskuļiem izvēlējos, jo uzskatu, ka tie ir visnepieciešamākie visam ķermenim un katram cilvēkam. Mugurkauls ir skeleta daļa, kas veic kustību un balsta orgānu funkcijas. Mugurkaula lielo nozīmi pierāda tas, ka tajā atrodas muguras smadzenes, kas dod komandas un kontrolē visu organismu. Tādēļ jebkuras izmaiņas tajā ietekmē visu organismu. Tieši tāpēc laikus ir jāpadomā par bērna attīstību, ja tas nav izdevies tomēr jāmēģina koriģēt stāju arī vēlāk.
METODISKIE NORĀDĪJUMI

Vispār attīstošie vingrojumi ar nūju sekmē cilvēka vispusīgu fizisko attīstību. Bieža muskuļu savilkšanas un atslābināšanas maiņa nodrošina vienmērīgu asins pieplūdumu nodarbinātajiem muskuļiem, labvēlīgi ietekmējot to apgādi ar skābekli. Arī muskuļu statiska sasprindzināšana veicina kustību aparāta attīstību. Vingrojumos ar nūju īpaša nozīme ir sākuma un beigu stāvoklim, kuram piemīt statiska vingrojuma pazīmes.
Vingrojumos ar nūju sākuma stāvoklim ir patstāvīga nozīme nodarbības sākumā. Vienkāršie stāvokļa maiņas paņēmieni sekmē pareizas stājas veidošanos.
Sarežģītos vingrojumos sākuma stāvoklis ļauj slodzi samazināt vai palielināt. Tā, piemēram, izdarīt atliekšanos, ja nūja atrodas fiksētā stāvoklī augšā, ir daudz grūtāk, nekā turot nūju priekšā.
Ja ir ievērotas higiēnas prasības, vingrojumi ar nūju, speciāli izvēlēti, regulāri izpildīti un pareizi dozēti, sekmē ne tikai cilvēka organisma nostiprināšanos- tos plaši izmanto arī higiēniskajā, ārstnieciskajā un darba vingrošanā.
Atpūtas paužu ilgums un vingrojumu atkārtojuma skaits jāizvēlas atkarībā no vingrotāja sagatavotības un vingrojumu sarežģītības pakāpes. Pauzēs ieteicams izdarīt vingrojumus to muskuļu atslābināšanai un stiepšanai, kuriem slodze bijusi lielāka.
Statisku stāvokli drīkst saglabāt ne ilgāk par 10-15 sekundēm. Turklāt, neraugoties uz saspringto pozu, elpošanu vēlams neaizturēt- jāizdara lēna izelpa un, ja nepieciešams, arī ieelpa. Iesācējiem un fiziski vāji sagatavotiem vingrotājiem elpas aizture nedrīkst pārsniegt 3-4 sekundes.
Muskuļu stiepšanās vingrojumi attīsta lokanību- atbilstošu pilnīgam un normālam locītavu anatomiskajam kustīgumam. Sākumā jāapgūst elementāras kustības ar mazu amplitūdu un tikai tad, kad tās apgūtas droši, drīkst izpildīt sarežģītākus vingrojumus. Pirms muskuļu stiepšanās kustībām ieteicami iesildīšanās vingrojumi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties