Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:310543
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kongresa gaita    4
2.  Kongresa rezultāti    6
3.  Eiropa pēc Vīnes kongresa    8
  Pielikums    10
  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Vīnes kongresa spēku līdzsvara un kopīgas likumīguma izjūtas attiecības tika atspoguļotas divos līgumos: par Šomonas aliansi (līgums noslēgts 1814.gada 1.martā Francijā), kura sastāvēja no Lielbritānijas, Prūsijas, Austrijas un Krievijas impērijas; un Svēto aliansi, kurā ietilpa trīs tā saucamie Austrumu galmi – Prūsija, Austrija un Krievijas impērijas. Alianses iniciators bija Aleksandrs I , kurš nespēja atteikties no pašuzticētā uzdevuma pārveidot starptautisko sistēmu un tās dalībniekus. Pirmo reizi jaunāko laiku vēsturē Eiropas lielvalstis uzņēmās kopīgu misiju.
Pēcvīnes posmā Meterniham bija izšķiroša loma starptautiskās sistēmas pārvaldīšanā un Svētās alianses prasību izskaidrošanā. Prūsija apdraudēja Austrijas pozīcijas Vācijā, bet Krievija skatījās uz tās slāvu iedzīvotājiem Balkānos. Un Francija joprojām alka atgūt Rišeljē laikā iegūtās pozīcijas Centrāleiropā. Meternihs saprata, ka nedrīkst pieļaut, lai šie draudi noved līdz reālām sadursmēm, jo tad Austrijas spēki izsīks neatkarīgi no tā, kāds būtu katras atsevišķās sadursmes rezultāts. Tāpēc viņa politika bija izvairīšanās no krīzēm, panākot morālu vienprātību, vai novirzīt no Austrijas tās krīzes, no kurām nebija iespējams izvairīties. Tāpēc Austrija atbalstīja Lielbritāniju strīdā ar Franciju par Beļģiju, Nīderlandi un Luksemburgu, Lielbritāniju un Franciju pret Krieviju Balkānu jautājumā un mazākās valstis pret Prūsiju Vācijā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties