Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:383829
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daiļdarba tēma ir vienkāršo cilvēku gribas spēja darīt visu iespējamo, lai sasniegtu iecerētos mērķus. Šie mērķi, protams, ne vienmēr piepildās.

Daiļdarba ideja - Vai ir iespējams sasniegt savus dzīves mērķus bez citu cilvēku palīdzības? Kādam tas izdodas, kādam ne. Ideja aktuāla arī šodien, ar to var sastapties ik uz soļa.

Romānā ir divi galvenie tēli – Roberts un Alise, ar viņiem ir saistīta romāna ideja. Abi visu savu dzīvi cīnās par saviem mērķiem. Viņi ir brālis un māsa, abi divi ir jaunākie bērni ģimenē. Roberts ir mērķtiecīgs, patstāvīgs, izpalīdzīgs, visa romāna gaitā viņš neatlaidīgi cenšas piepildīt savas ieceres – viņš vēlas kļūt par arhitektu. Skolu viņš pabeidz ar izcilību. Sākdams kā palīgstrādnieks kādā nelielā uzņēmumā, viņš apgūst galdniecības pamatus, vēlāk, kad pabeidz universitāti, viņš tiek pieņemts darbā, lai uzraudzītu paša projektētās ēkas būvdarbus. Dzīve viņu nelutina, jo viņš dzīvo mazās istabiņās, mācās līdz vēlai naktij. Viņa vienīgais prieciņš ir slidošana svētdienās. Slidojot viņš sakārto savas domas, apdomā nedēļas notikumus. Alise nav tik mērķtiecīga kā Roberts; protams, viņai arī ir savi sapņi, taču viņai, kā vienkāršai pārdevējai saldumu veikalā nav nekādas spožās nākotnes. Laika gaitā viņa sastop savu mūža mīlestību Edgaru – spēcīgu puisi, labu Roberta draugu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1178536
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties