Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:408300
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tūrisma attīstība    4
2.  Viesnīcu klasifikācija    5
2.1.  Zvaigžņu sistēma    7
2.2.  Kroņu sistēma    8
2.3.  Viesnīcu pakalpojuma līmeņi    9
3.  Viesnīcu tīkli    13
4.  Netradicionālās viesnīcas, atrašanās vieta    14
4.1.  Ar dabu saistītās viesnīcas    15
4.2.  Ar mākslu saistītās viesnīcas    16
4.3.  Ekstremālās viesnīcas    17
4.5.  Visdīvainākās pasaules viesnīcas    18
4.6.  Nākotnes viesnīcas    19
5.  Gada viesnīca 2007    20
6.  Nākotnes viesnīcas    21
7.  Pētījuma rezultātu analīze    22
  Secinājumi    26
  Anotācija    27
  Uzziņas avotu saraksts    29
  Pielikums    30
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisma attīstība

Cilvēkiem vienmēr ir bijis nepieciešams pārvietoties un ceļot. Tūrisma pirmsākumi saskatāmi jau vairākus gadu tūkstošus pirms mūsu ēras. Par to liecina cilvēku atstātās zīmes, senie raksti. Gadsimtu gaitā no vienkāršas izklaides, piedzīvojumu meklēšanas, svētceļojumiem tūrisms ir izaudzis visā tā lielajā daudzveidībā un šodien norisinās gan uz sauszemes, gan tās dzīlēs, gan uz ūdens, gan ūdenī, gan gaisā, drīzumā ietverot arī ceļošanu kosmosā.
Pirmie ceļojumu apraksti parādījās aptuveni jau 500 gadus p. m. ē. Vispazīstamākie no tiem ir Hērodota stāsti un grieķu ceļotāja Pusanija ‘’Grieķijas apraksts’’. 4. gs. p. m. ē parādījās arī pirmie ceļveži, kas aprakstīja tādus iecienītus ceļojumu galamērķus kā Atēnas, Troju, un pirmās norādes ceļotājiem, kuras bija izliktas ceļu malās un norādīja uz iebraucamajām vietām (mūsdienu informācijas un reklāmas priekšteces)
No Romas laikiem cilvēce pazīst ārzemju ceļojumus, ceļvežus ar iebraucamo vietu un viesu māju kvalitātes apzīmējumiem (mūsdienās viesnīcu kvalitāti apzīmē ar tai piešķirto ‘’zvaigznīšu’’ skaitu) Ne visus šādus ceļojumus var pieskaitīt pie tūrisma, taču jau senajā Babilonijā un Ēģiptē pastāvēja izklaides (peldvietu un svētku apmeklējumi) vai reliģiski ceļojumi svētceļojumi).
Masu tūrisma strauja attīstība sākās 20.gs, kad kvalitatīvu autoceļu izbūve un automobiļu būves progress rosināja individuālā auto tūrisma attīstību un aviācija padarīja sasniedzamas vistālākās zemeslodes vietas. Strauji palielinājās ceļotājiem sasniedzamo pakalpojumu un piedāvāto atrakciju skaits. Tūristu ērtībām tika izveidots plašs vies aprūpes uzņēmumu (viesnīcas, moteļi, kempingi, nometnes, pansijas, restorāni, kafejnīcas), informācijas un ceļojumu organizēšanas (tūrisma aģentūras un kompānijas) un izklaides iestāžu 9spēļu nami, klubi, deju zāles un koncertzāles) tīkls. Tūristu iecienītākajās vietās papildus tika organizēti dažādi pasākumi: izjādes ar zirgiem, kamieļiem un ziloņiem vaij vizināšanās ar ziemeļbriežiem, niršana jūrā, medības un makšķerēšana, ekskursijas.
Nozīmīgs tūrismu veicinošs apstāklis bija arī gandrīz visā pasaulē ieviestā apmaksātā atvaļinājuma sistēma (cilvēkiem radās brīvs laiks un līdzekļi ceļošanai).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties