Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:384591
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā organismā, tā arī dabā nemitīgi notiek dažādas ķīmiskās reakcijas un ķīmisko elementu rotācija, kā noprotam, bez ķīmijas dzīve nebūtu iedomājama, ne cilvēkam, ne dzīvniekam, ne pašai dabai. Taču, kā visiem zināms, ķīmijai ir arī savi sliktie aspekti.
Mēs protam ar ķīmijas palīdzību veidot dažādus medikamentus, būvmateriālus, apģērbu, taču, ar tās pašas ķīmijas palīdzību dienu dienā veidojam dabas piesārņojumu, kas noved pie daudzām un dažādām ikdienas sekām, kā veselības problēmām, tā arī dabas piesārņojuma problēmām. Ķīmiskie elementi ir nepārtrauktā rotācijā, piesārņojot dabiskos ūdeņus, ar jonu palīdzību no virszemes ūdeņiem rodas ķīmiskie lieti jeb skābie lieti, kas palīdz sairt dažādiem, cilvēku veidotiem izstrādājumiem, kā piemēram mašīnu detaļām, to sauc par koroziju jeb metālu sakausējuma sairšanu, ko izraisa vielas no apkārtējās vides (parasti tiek bojāti čuguna un tērauda priekšmeti). Visbiežāk tiek novērota metāla korozija jeb rūsēšana, kas ir patvaļīgi notiekošs process mainot tā sastāvu un īpašības, rūsa aktīvāka paliek tieši skābo lietu ietekmē un ceļu kaisīšanas ar sāls dēļ. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties