Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:753533
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Salīdzinot ar iepriekš minētajiem preventīvajiem pasākumiem, valsts apmaksāts tests zarnu vēža novēršanai ir ieviests nesen, precīzāk 2019.gada oktobrī. Testa mērķis ir atklāt slēptas vai neredzamas asinis fēcēs, izmantojot imunoķīmisku metodi, kas var atklāt zarnu slimības, iekļaujot agrīnas stadijas vēzi pirms simptomu parādīšanās. Šajā gadījumā netiek izsūtītas uzaicinājuma vēstules, taču pacienti ir aicināti vērsties pie sava ģimenes ārsta, lai saņemtu testa kompketu un informāciju, kā mājas apstākļos veikt šo testu, tāpat šis tests var tikt veikts arī laboratorijās, ja pacientam ir nosūtījums no ģimenes ārsta(Veselības ministrija,2020).

E-veselības sistēma
E-veselība ir programma, kuras mērķis ir uzlabot veselības aprūpes kvalitāti un efektivitāti, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas. Sistēmas galvenie mērķi ir sekojoši – uzlabot veselības stāvokli, aicinot iedzīvotājus kontrolēt savu veselību, palielināt veselības aprūpes efektivitāti, uzlabot sabiedrības veselības drošību(Veselības ministrija,2020). Ar sistēmas palīdzību veselības aprūpes sniedzēji var izrakstīt elektroniskas medikamentu receptes, lai pacients varētu iegādāties medikamentus jebkurā vietā Latvijā(Veselības ministrija,2016).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties