Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:960130
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI.
1. Vērtspapīri ir finansu dokumenti, kurus var pirkt un pārdot un kuri apliecina dokumentu valdītāja aizdevuma attiecības ar personu, kas emitējusi šādus dokumentus un vērtspapīru īpašnieks ir tiesīgs pretendēt uz peļņas daļu, ko rada minētais kapitāls attiecīgajā uzņēmumā.
2. Pastāv daudzi dažādi vērtspapīru veidi, kurus var sadalīt pēc to funkcijām, bet pazīstamākie vērtspapīri, kas tiek tirgoti Latvijas vērtspapīru tirgū ir akcijas, parāda vērtspapīri - obligācijas, parādzīmes, ķīlu zīmes un ieguldījumu fondi un fondu daļas.
3. Akcija ir vērtspapīrs, ko emitē uzņēmums, lai iegūtu papildu finanšu līdzekļus savas darbības turpmākai pilnveidošanai un jaunu projektu finansēšanai, kur akcijas īpašniekam akcija ir apliecinājums, ka viņam pieder uzņēmuma īpašuma jeb kapitāla dala un ka viņš ir šā uzņēmuma līdzīpašnieks.
4. Parāda vērtspapīri tiek uzskatīti par salīdzinoši drošu ieguldījumu, kur kā drošības garants, ka aizdevums tiks atmaksāts, kalpo gan uzņēmumam, pašvaldībai vai valstij piederošais īpašums, gan arī to darbības vai biznesa stabilitāte, kas emitentam nodrošina pietiekamus ieņēmumus arī nākotnē.
5. Ieguldījumu fonds ir oficiāli reģistrēta un uzraudzīta struktūra, kurā tiek uzkrāti vairāku desmitu, simtu, tūkstošu ieguldītāju līdzekļi, lai tos vienotas stratēģijas ietvaros izvietotu noteiktos finanšu tirgus segmentos - akcijās, obligācijās, nekustamajā īpašumā utt.
6. Latvijas Republikā pensiju sistēmas reforma aizsākās 1995.gadā, kad Saeima atbalstīja Pensiju reformas koncepciju un uz doto brīdi Latvijā darbojas trīs pīlāru pensiju sistēma.
7. 2010. gada 2. ceturkšņa beigās Latvijā darbojās seši privātie pensiju fondi: pieci atklātie (Latvijas banku meitas sabiedrības) un viens slēgtais pensiju fonds, kur seši privātie pensiju fondi piedāvāja 19 pensiju plānus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties