Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:660150
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Veloceliņi un to izmantošanas resursi    4
1.1.  Veloceliņi un to maršruti    4
1.2.  Velotransports kā transporta resursu sastāvdaļa    9
1.3.  Velotransporta izmantošanas iespēju veidi un resursi    11
1.4.  Drošība    15
3.  Rīgas veloceliņi un to izmantošana    18
  Secinājumi un priekšlikumi    26
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    27
  PIELIKUMI    28
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Autores galvenais secinājums pēc iegūtajiem pētījuma rezultātiem ir tāds, ka veloceliņi Rīgas teritorijā ir nepietiekamā skaitā, tos noteikti vajadzētu ierīkot vairāk, kā arī atjaunot jau esošos. Autore uzskata, ka būtu nepieciešams ierīkot vairāk tieši norobežotos veloceliņus, taču ņemot vērā esošos ielu platumus, labs risinājums varētu būt arī velojoslu ieviešana, tas gan nav pats drošākais variants, bet tas noteikti ir drošāk, nekā braukt līdzās automobiļiem pa ceļu, kurā nav atdalīta josla velobraucējam. Ja būtu pietiekami attīstīta nepieciešamā infrastruktūra velobraukšanai, iedzīvotāji arvien vairāk izvēlētos pārvietoties ar velosipēdu ikdienas vajadzībās. Autore uzskata, ka pašreizējā situācijā iedzīvotāji netiek pietiekami mudināti ikdienas braucienos pilsētas teritorijā izmantot velosipēdus, kas gan uzlabotu iedzīvotāju veselības stāvokli, gan fizisko formu, gan mazinātu piesārņojumu un automobiļu skaitu pilsētas ielās, tādējādi uzlabojot gaisa kvalitāti.
Autore uzskata, ka būtu nepieciešams rīkot dažādas akcijas un pasākumus, kuru rezultātā cilvēki izvēlētos vairāk pievērsties velobraukšanai, kā arī tos vairāk informēt par velomaršrutiem, kas ir jau izstrādāti, jo autore domā, ka daudzi pilsētas iedzīvotāji nav informēti par velomaršrutu izstrādi, kuri paredzēti tieši tūrisma nolūkos, iekļaujot tajos dažādus apskates objektus. Tas ir lielisks veids, kā iepazīt pilsētu kurā dzīvojam, kā arī ārvalstu tūristi ir diezgan ieinteresēti velotūrismā tieši pilsētas teritorijā.
Tā kā ne visiem ir iespējams iegādāties savus personīgos velosipēdus, autore domā, ka velonomu pakalpojumu izmantošana ir lielisks veids kā cilvēkus nodrošināt ar velotransportu, taču tam ir arī savi mīnusi, ir jābūt kredītkartei vai arī jāatstāj kāds nodrošinājums, iznomājot velosipēdu, kas ne tik turīgiem cilvēkiem, bet braukt gribētājiem, varētu būt šķērslis.
Autore uzskata, ka Rīgas pilsēta ir diezgan piemērota, lai pārvietotos pa to ar velosipēdu, vairāk gan siltajos gadalaikos, jo ziemas periodā tas var būt apgrūtinoši. Tad ir nepieciešamas gan siltas drēbes, gan tīri un sakopti celiņi, jo pa ledu, vai nenotīrītu sniegu ir ļoti bīstami braukt. Dažreiz ziema pārsteidz ar visai zemu gaisa temperatūru, kad pat siltas drēbes varētu nebūt glābiņš.
Kopumā autore Rīgu vērtē kā perspektīvu velobraukšanas pilsētu, jo visa velo infrastruktūra pēdējos gados manāmi attīstās, līdz ar to, tas arī piesaistītu ārvalstu tūristus Rīgai, kā velo draudzīgai pilsētai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1325437
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties