Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973805
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  VĒLĒŠANU SISTĒMA    4
1.1.  Saeimas vēlēšanas    4
1.2.  Pašvaldību vēlēšanas    5
1.3.  Eiropas Parlamenta vēlēšanas    6
2.  REFERENDUMS    8
3.  CENTRĀLĀ VĒLĒŠANU KOMISIJA    10
  NOBEIGUMS    12
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    13
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Rakstot referātu „Vēlēšanu sistēma Latvijas Republikā” , uzzināju daudz ko jaunu. Līdz šim nebiju nopietni interesējusies par vēlēšanu sistēmu Latvijā, jo tikai nesen kļuvu par pilntiesīgu vēlētāju. Nebiju aizdomājusies par to, ka mēs esam tie, kuri ievēl arī savus deputātus Eiropas Parlamentā. Interesanti šķita, ka tikai Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiek ik pēc 5 gadiem, pārējas norisinās reizi 4 gados.
Viens no lielākajiem maniem ieteikumiem būtu īsas vēlēšanu likuma rokasgrāmatas izveidošana. Televīzijā krietnu laiku pirms vēlēšanām tiek skaidrots kā jāaizpilda biļetēns, bet ar to vien nepietiek. Katram ir jāapzinās savas balss nozīmīgums un spēks, jo mēs taču dzīvojam demokrātiskā republikā, vara pieder mums – iedzīvotājiem. Rokasgrāmatā daudz īsāk būtu aprakstīta vēlēšanu norise. Tajā būtu vēlēšanu likumi, bet daudz kodolīgāk un saprotamāk, valodā, ko spēj viegli uztvert ik viens no mums, bet milzīga terminu piesātinājuma.
Vidusskolu 11. un 12. klašu skolniekus būtu nepieciešams izglītot par vēlēšanu sistēmu. Šo funkciju varētu pildīt Centrālā Vēlēšanu komiteja. Tajai būtu nepieciešama komanda, kas dodas uz skolām un lasa lekcijas un pēc iespējas interesantāk stāsta par šo procesu. Ne katram vidusskolniekam ir iespēja apgūt mācību priekšmetu „politika un tiesības”.
Rakstot darbu, uzzināju, ka atbildīgā iestāde par vēlēšanu kārtību un norisi ir Centrālā Vēlēšanu komiteja. Līdz šim nezināju, ka to iedzītotāju balsis, kuri balso kādā no ārzemju iecirkņiem, tiek pieskaistītas Rīgas apgabalam. Katrā rajonā pašvaldību vēlēšanās deputātu skaitu nosaka iedzīvotāju skaits. Jo vairāk iedzīvotāju, jo vairāk deputātu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1338353
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties