Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:991802
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 23 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. Secinājumi un priekšlikumi
Darbā izvirzītā hipotēze – vecāku zināšanas par pārtikas piedevām un to ietekmi uz bērna veselību ir nepietiekamas – apstiprinās, ko autore pamato ar iegūtajiem secinājumiem.
1. Kas ir pārtikas piedevas nevar precīzi atbildēt 29% no respondentiem.
2. Visbiežāk atzīmētais informācijas avots, no kura iegūst ziņas par pārtikas piedevām ir televīzija, un radio, nedaudz mazāk no respondentiem atzīmē periodiskos izdevumus. Ļoti plašas iespējas piedāvā arī internets, ko aptaujātie atzīmē samērā maz 11%.
3. 73% no cilvēkiem neaplūko sniegto informāciju uz etiķetes, kas ir ļoti svarīgi, jo tā ir vienīgā iespēja iepazīties ar pārtikas piedevām, kas ir pievienotas izvlēlētā produkta ražošanas procesā.
4. Aptaujātie vecāki (77%) nesaprot patērētājam sniegto informāciju uz marķējuma, kas varētu būt galvenais iemesls, kāpēc šī informācija, kas, sniegta uz etiķetes, netiek lasīta.
5. Produktu grupa, kas satur visvairāk pārtikas piedevas, kuras uzskata par nevēlamām bērna veselībai ir saldumi, ko atzīmē 32% no respondentiem.
6. Veikalos nopērkamie pusgatavie pārtikas produkti gandrīz visi satur pārtikas piedevas, lai varētu ilgāk saglabāties, veselīgāk ir uzturā izmantot mājās gatavotu ēdienu, 34% no vecākiem atzīst, ka pusgatavos produktus lieto vairāk nekā vienu reizi dienā.
7. Bērni vislabprātāk no našķiem izvēlas saldās un sāļās uzkodas (čipsus, karameles, konfektes, košlenes, sāļos riekstiņus, limonādes). Šie produkti nomāc apetīti un izmaina bērna garšas izjūtas, mājās gatavotas ēdiens sāk šķist negaršīgs.
8. 82% no vecākiem nekontrolē kādas pārtikas piedevas viņa bērna izvēlētais produkts satur, vai nu vienaldzības vai arī informācijas trūkuma dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties