Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Vecāku aktīva iesaistīšanās bērna socializācijas procesā kā viens no iemesliem bērna veiksmīgai integrācijai skolā

     

    Referāts19 Socioloģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:280971
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1)Problēmas formulējums.
Diemžēl, mūsdienās var novērot bērnu strauju degradāciju, viss, kas interesē vairākumu, ir izklaide. Statistika liecina, ka pieaug arī jauno narkomānu un noziedznieku skaits, bērni paliek vairāk devianti . Bērnu primāra socializēšana ir viens no galvenajiem vecāku pienākumiem, bet nodarbinātības vai citu iemeslu dēļ vecāki paļaujas uz audzinatājiem, skolotājiem, sociāliem darbiniekiem. Pastāv stereotips, ka bērnudārza audzinātāja pratīs prasmīgāk iemācīt visas vērtības un pamatprasmes, nekā vecāki paši. Gala rezultātā bērns nonāk skolā ne tik izglītots un sagatavots kā citi klasesbiedri, var rasties problēmas ar komunikāciju vai pat atstumtība. Problēmas izvelēšanās princips: personīgā pieredze, personīgās vērtības. Problēmu jāpēta, jo tieši vecāki ir tie, kas sniedz primāro socializāciju, motivē un ietekmē to, kāds bērns izaugs. No veiksmīgas vai neveiksmīgas socializācijas ir atkarīgs vai bērns kļūs par kolektīva daļu, vai būs uzskatāms par devianto, atstumto. Autore cer, ka šis pētījums palīdzēs noskaidrot esošo situāciju izvēlētajā vidē, un noskaidrot iespējamos faktorus, kas ietekmē vecāku līdzdalību bērna pamatprasmju apgūšanas procesā.
Daudzi socioloģijas teorētiķi uzsver, ka socializācija, kuru sniedz ģimene ir vissvarīgākā, jo uz tā, ko iemāca vecāki, veidojas pārējie uzskati un vērtības, par socializāciju raksta gan Č.Kūlijs savā teorijā par „atspoguļoto Es”, gan Z.Freids, kurš ir pamatlicējs psihoanalītiskai koncepcijai socioloģijā, gan Dž.Homanss sociālās apmaiņas teorijā(postulāti).
Tēmas sašaurināšana: tiek izvelēta skola kā vide un akcents tiek likts uz bērna mācību pamatprasmēm: lasītspēja, rakstītspēja, skaitīšana, iesaistīšanās pulciņos.
Pētījuma objekts – 1.-3.klases skolēni Kalnciema pagasta skolā un viņu vecāki
Pētījuma priekšmets - vecāku iesaistīšanās socializācijā, tieši palīdzēšanā bērnam apgūt macību pamatprasmes (lasītspēja, rakstītspēja, skaitīšana).

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330375
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties