Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:400650
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ļaunās pasaules sindroms    3
2.  Vardarbība televīzijas ziņās    5
3.  Vardarbības formula: Kā analizēt vardarbību televīzijā, filmās un video    6
4.  Prast lasīt medijus    8
5.  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Ļaunās pasaules sindroms

Televīzijas globālās mārketinga stratēģijas rada postošu un atsvešinošu skatu uz pasauli. Tā savu darbu par televīzijas vardarbību un postošo ietekmi sāk komunikāciju profesors, Annenbergas kominkācijas skolas Filadelfijā goda dekāns Džordžs Gerbners, kas bija pirmais, kurš definēja jēdzienu “Ļaunās pasaules sindroms”. No Gerbnera darbiem ir iedvesmojušies neskaitāmi autori, kas ir pētījuši televīzijas vardarbību, bet īpaši atbalstot un propagandējot pieminēto jēdzienu.
Cilvēka vēsturē ir vērojams, ka bērni par pasauli, tās uzbūvi kādreiz dzirdēja un mācījās no saviem vecākiem, skolasbiedriem un skolotājiem, kaimiņiem un baznīcas, un nevis no dažiem globāliem konglomerātiem, kuru mērķis ir pārdot. Ir neiespējami objektīvi novērtēt milzīgo efektu, ar kādu tas ietekmē bērna domāšanu un uzvedību augšanas procesā.
Cilvēki par televīziju nereti domā kā par programmām, bet televīzija ir kas lielāks par to; televīzija ir mitoloģija – organiski vienota, atkārtojot katru dienu vienu un to pašu, kas gala rezultātā noved pie tā, ka tēmas, kas tiek translētas cauri visai televīzijas programmai un ziņu raidījumiem kultivē jaunu realitātes koncepciju.
Vardarbība televīzijā ir tikai viena no sfērām, kura posta realitātes konceptu. Daudzos gadījumos televīzijā tiek raidītā arī, tā saucamā, laimīgā vardarbība. Piedāvātie lozungi: tas ir ātrs, tas ir jautrs, tas ir foršs, tas ir efektīvs, tas mazina sāpes, vienmēr tiek papildināti ar laimīgām beigām, tāpēc lai auditorija būtu labā un uzņēmīgā noskaņojumā, kad tiek raidīta nākamā reklāma.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties