Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:399986
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir ziņas?
Būtu bezmērķīgi mēģināt definēt ziņas, jo „tas, kas šodien ir ziņas, rīt jau vairs var nebūt ziņas.”1 Tomēr, lai varētu izprast, kas tiek saprasts ar vārda ziņas lietojumu, šeit būs dažas no ziņu definīcijām, kas man šķita visatbilstošākās.
“Jebkurš ziņu sižets ir vēstījums ar svarīgām un mazāk svarīgām tajā esošām personām, saistītām epizodēm, varoņiem un ļaundariem, ar sākumu, vidu un nobeigumu, kas norāda uz dramatiskiem pagriezieniem, asociācijām un pazīstamiem sižetiem.”2 No šī apgalvojuma var secināt, ka ziņas ir tā informācija, kas attiecīgajā brīdī sabiedrībai ir svarīga, un ziņu sižetiem ir noteikta struktūra.
Rojs Gibsons par ziņām ir izteicies daudz tēlaināk: ”ziņu definīcija un žurnālista nozīmīgums, kas nav saprotams kā vienkārša ziņu atspoguļošana, esot kā logam uz pasauli, bet ir daudz sarežģītāka sistēma, jo, caur logu gūtais skats ir atkarīgs gan no loga lieluma, gan no tā materiāla.”3 Šis apgalvojums pierāda, ka viena veida ziņas atšķirīgos medijos var redzēt atšķirīgas.
Televīzijas ziņām nereti nav atbildības par auditorijas informēšanu. Īpaši pret jauniem cilvēkiem. „Ar katru jaunu paaudzi, interese par ziņu medijiem un politiku ir vienmērīgi samazinājusies. Bieži mūsdienu cilvēki, it sevišķi jaunā paaudze, ir postmoderni iedzīvotāji – ciniski, izklaidīgi un bezatbildīgi pret veco paaudzi. Šādiem cilvēkiem tradicionāla politika ir vienīgi kaut kas nevajadzīgs: personiskais kļuvis politisks, privātais – publisks, izklaide – izglītība. Starp šīm auditorijām tradicionālā ziņu žurnālistika vienkārši ir bijusi sava konservatīvisma upuris”.4
Mūsdienās ziņu mediji ietver sevī ziņu aģentūras, žurnālus, ziņu avīzes, radio un televīziju un interneta servisus. Katram medijam ir sava forma, kas sasaistās dažos prezentāciju veidos, kuras katra ir īpaša informācijas tehnoloģiskās izplatīšanas veidā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1115522
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties