Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:826228
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā vienu veidu no politiskām izmaiņām ir jāmin evolucionārās un revolucionārās izmaiņas. Evolucionāras izmaiņas ir pakāpeniskas, bet laika gaitā tās var pārveidot valdības darbu. Jebkuras plašas politiskās izmaiņas ir revolucionārās izmaiņas. Politiskās revolūcijas definīcijas pieprasa pēc varas sadalīšanas totālām izmaiņām. Tā kā revolūcijai piemīt ļoti liela ietekme, tās var pārsniegts pat nacionālās robežas. Revolūcijas izveidotais režīms var nebūt ilgstošs’, taču revolūcija pati par sevi ir ilgstoša un neatgriežama, jo tā kļūst par valsts politiskas kultūras daļu.
Starp evolucionārām un revolucionārām pārmaiņām atrodas arī varas pārcelšana no viena līdera uz otru eksistējošās sociālās, ekonomikas un politiskās sistēmas ietvaros. Pastāv mierīgas un nemiermīlīgas pārveidošanas. Mierīga varas pārcelšana notiek caur vēlēšanām, Savukārt, nemierīgas notiek militāro apvērsumu veidā. Nevienā gadījumā šī pārcelšana nepārveido politisko ainavu.
2. Kas ir un kas nav revolūcija?
Revolūcijai pievērsās Aristotelis, kurš uztvēra revolūciju kā izmaiņas varā vai konstitucionālās izmaiņas - šādas izmaiņas netiek mūsdienās uzskatītas par revolūciju. Revolūcija izraisa plašas izmaiņas sabiedrībā, proti, sociālu vērtību, sociālu struktūru vai politisko institūciju pārmaiņas vai arī valdošas elites personālā vai arī tās šķiras veidošanā.
Lai izpētītu politisko nestabilitāti un revolūciju dabu pastāv 4 pieejas, porti, marksistiskā, funkcionālisma, sociālās psiholoģijas un salīdzinošās vēstures pieejas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties