Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:281436
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.11.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3.
1.nodaļa.  Valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas vispārīgie principi un nosacījumi    5
2.nodaļa.  Kārtība, kādā tiek privatizēti dzīvokļi, mākslinieku darbnīcas un neapdzīvojamās telpas līdz dzīvojamās mājas privatizācijai    9
3.nodaļa.  Kārtība, kādā notiek visas dzīvojamās mājas privatizācija    16
  Kopsavilkums    22
Darba fragmentsAizvērt

Valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas process Latvijā sākās ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" pieņemšanu 1995.gada 21.jūnijā. Šis likums turpina 1991.gadā aizsākto nekustamā īpašuma privatizācijas procesu valstī, kas paredz lielākās daļas valsts un pašvaldību nekustamā īpašuma pāreju privātajā īpašumā, tādējādi izveidojot jaunu un plašu īpašnieku slāni, kā arī veicinot nekustamā īpašuma tirgus attīstību.
Likums "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" darbojas tikai nedaudz vairāk par pieciem gadiem, taču tajā jau ir izdarīti trīs grozījumi, kas visai būtiski izmainījuši dzīvojamo māju privatizācijas procesa norisi, piemēram, paredzot privatizācijas objektu nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai, mainot dzīvojamās mājās esošo neapdzīvojamo telpu privatizācijas kārtību u.t.t. Šie grozījumi kopumā, neapšaubāmi, ir pilnveidojuši, paātrinājuši un padarījuši elastīgāku valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas procesu. Taču tai pašā laikā tie ir radījuši dažos gadījumos pretrunas starp sākotnējo likumā iestrādāto dzīvojamo māju un tajās atrodošos objektu privatizācijas kārtību un starp pašlaik likumā noteikto privatizācijas kārtību, izveidojot ne tikai nesaskaņotību starp atsevišķām likuma normām, kā arī MK noteikumiem, kas detalizētāk reglamentē dzīvojamo māju privatizācijas jautājumus (piemēram, nosakot privatizācijas objektu nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai, bet neatrisinot jautājumus par tiesas kompetenci strīdu risināšanā, kas radušies par šiem jautājumiem utt. )
Nav jāaizmirst, ka viens no privatizācijas procesa mērķiem ir realizēt sociālo taisnīgumu. Atrast problēmu risinājumu, protams, nav viegli, jo dzīvojamo māju privātizācija ir jauns, vēl nebijis process. Par šiem jautājumiem nav teorētiskā, bet daudzos jautājumos nav pat vēl prakses, ir tikai likuma norma. Latvijas apstākļiem piemērojama dzīvojamo māju privatizācijas mehānisma nav arī citās valstīs.
Šajā darbā tiks dots ieskats dzīvojamo māju privatizācijas vispārīgajos noteikumos un nosacījumos, privatizācijas objektu nodošanā īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai, dzīvojamo māju un tajās esošo objektu privatizācijas kārtībā, atspoguļojot problēmas, kas saistās ar šiem jautājumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties