Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:935436
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads.   
2.  Nekustamā īpašuma pamatjēdziens.   
3.  Nekustamā īpašuma tirgus vērtība.   
4.  Nekustamā īpašuma tirgus Rīgā.   
5.  Pirkšanai - pārdošanai nepieciešamie dokumenti.   
6.  Iegādājamies nekustamo īpašumu.   
7.  Papildizdevumi iegādājoties nekustamo īpašumu.   
8.  Mākleris un tā jēdziens   
9.  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Nekustamo īpašumu praktiski lieto, tas ir, izmanto tā ,,pakalpojumus" faktiski visi sabiedrības locekļi. Tādejādi, pateicoties nekustamā īpašuma plašajai sociālās nozīmes un darbības sfērai, būtībā arī nekustamā īpašuma tirgū iesaistītās visas gan ar šo īpašumu, gan ar tā lietošanu (īri, nomu utt.) saistītās personas. Ar nekustamā īpašuma tirgu tā plašākajā nozīmē ir jāsaprot ne tikai tirdzniecība ar nekustamiem īpašumiem, bet arī to pārvaldīšana, īre, noma, ieķīlāšana, kreditēšana, investīciju piesaistīšana celtniecībā utt., kas pēc savas būtības veido tā saucamo valsts nekustamā īpašuma industriju.
Jēdzieni ,,Nekustamais īpašums", «nekustamā īpašuma tirgus", un ,,nekustamā īpašuma vērtēšana" šodien Latvijā ir jauni vai pareizāk, labi aizmirsti vecie jēdzieni. Padomju laikos tie nav bijuši aktuāli, ja arī lietoti, tad gluži citā izpratnē, ne tuvu patiesai nozīmei. Šodien mums daudz kas jāsāk no jauna vai arī stingri vien jārevidē līdzšinējā domāšana un daudzu jēdzienu izpratne. Lai nekustamais īpašums vai tā pakalpojumu izdevīgi pārdotu, ir ļoti labi jāpārzin gan tas kā prece, gan arī šīs preces vērtība. Jāpazīst pats nekustamā īpašuma tirgus, tā piedāvājums un pieprasījums tirgus cenas veidošanā, likumi un noteikumi, kas regulē šo tirgu. Pats par sevi saprotams, ka ne pircējam, ne pārdevējam un pircējam parasti šādu tik plašu un visaptverošu zināšanu nav. Tāpēc šīs personas, veicot darījumus nekustamā īpašuma tirgū, parasti izmanto profesionāļu - starpnieku - nekustamo īpašumu tirdzniecības speciālista pakalpojumus. Par šādas profesijas nepieciešamību liecina tās ilgā gadu pastāvēšana visā pasaulē. Pie mums Latvijā šādus starpniekus pieņemts saukt par nekustamā īpašuma mākleriem un aģentiem.
Pašlaik Latvijā notiek aktīvā darbība nekustamā īpašuma sfērā. Par to liecina statistikas dati un raksti pasaulē. Ir audzis liels pieprasījums pēc, tā sauktajās Jaunajās mājās" vai ,,renovētās mājās", nekustamiem īpašumiem Jūrmalā un Vecrīgā, un, protams, liela interese ir arī par nekustamo īpašumu laukos. To var pamatot ar iedzīvotāju labklājības līmeņa pieaugšanu un «atvērtajiem" Eiropas vārtiem.
Parasti ar nekustamo īpašumu mēs saprotam zemes gabalu ar visām uz tā esošām ēkām, būvēm un inženierkomunikācijām, ieskaitot gaisa telpu virs tā uz zemes dzīles zem tā. Zeme ir mūžīga vērtība un nekustamā īpašuma pamatelements. Analizējot nekustamā īpašuma jēdzienu Latvijas likumdošanas izpratnē, jāņem vērā, ka pagaidām pastāv arī tā saucamais dalītais nekustamais īpašums, tas ir, kad zeme ir vienas, bet ēkas citas personas īpašums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1175750
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties