Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698565
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  BIEŽĀK SASTOPAMĀS TEORIJAS    4
1.1.  SKAŅU ATDARINĀŠANAS TEORIJA    4
1.2.  NORUNAS JEB SAVSTARPĒJAS VIENOŠANĀS TEORIJA    7
1.3.  EMOCIONĀLĀ IZSAUCIENU TEORIJA UN DARBA IZSAUCIENU TEORIJA    9
2.  MAZĀK SASTOPAMĀS TEORIJAS    13
3.  PIRMATNĒJĀS VALODAS ATTĪSTĪBAS STADIJAS    17
  NOBEIGUMS    19
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS APSKATS    20
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Uz apskatīto jautājums „Kā radās valoda?” atbilžu nav, lai gan ar šīs problēmas pētīšanu cilvēki sāka nodarboties jau Senajā Grieķijā. Tā pat kā cilvēka rašanās arī valodas izcelšanās nav pierādāma. Teorijas ir apmēram 12, tomēr ne vienu no tām nevar uzskatīt par pamatotu.
Zinātnieku viedokļi ir dažādi. Lasot informācijas avotus un rakstot referātu, varēju secināt, ka no visām teorijām, visplašāk tiek runāts par emocionālo izsaucienu teoriju. No šī fakta var secināt, ka mūsdienu zinātnieki par valodas rašanos uzskata tieši izsaucienus, un viņi ir pamatojuši faktus, kuri netieši pierāda uz šīs teorijas pareizību, ticamību. Tomēr uzmanība ir jāpievērš arī citām teorijām. Galu galā, ja visas teorijas tiktu pētītas tik ļoti kā izsaucienu teorija, tad arī pārējām atrastos kādi netieši fakti, kas varētu apstiprināt un pamatot šo hipotēžu galveno domu.
Zinātnieki cenšas pierādīt nepierādāmo. Viņi ir izdarījuši labu darbu ar jau paveikto, tomēr cenšas izdarīt vairāk, lai gan jeb kurš var saprast, ka valodas rašanos katrs var uzskatīt savādāk. Rakstot šo referātu bija interesanti uz šo problēmu paskatīties no dažādiem rakursiem. Viens uzskata tā, bet otrs pilnīgi savādāk. Šīs teorijas lielā mērā mainīja arī manus uzskatus. Lika man padomāt par valodas rašanos, izvirzīt savas teorijas un piekrist citu teorijām. Šī tēma ir ļoti plaša, un pētot radās jautājumi par to, cik tālu zinātnieki ir gatavi iet, lai pamatotu savas domas? Vai kādreiz kādam no viņiem izdosies iecerētais? Vai ir iespējams atrast atbildes bez tiešiem faktiem? Šie un citi jautājumi lika man iedziļināties un pētīt tēmu sīkāk. Es domāju, ka valodas rašanās jautājumu ir iespējams risināt, tomēr atbilde nebūs pilnīga.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties