Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850550
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Francijā ir viena oficiāla valoda, Franču valoda. Francijas valdība neregulē valodas izvēli publikācijās ar personu palīdzību, bet Franču valodas lietošana ir ar likumu pieprasīta komerciālās un darbavietu komunikācijās. 2006. gadā Francijas ASV kompānijas filiāle bija notiesāta ar 500,000 Eiro plus notiekošo soda naudu no 20,000 eiro dienā, paredzot programmatūru un līdzīgas tehniskas dokumentācijas tās darbiniekiem tikai angļu valodā. Piedevām, pilnvarojot Franču valodas lietošanu Republikas teritorijā, Francijas valdība mēģina veicināt Franču valodu Eiropas Savienībā un globāli caur tādām iestādēm kā La Francophonie. Novērtētie anglicisma draudi ir veicinājuši pūles nodrošināt Franču valodas pozīciju Francijā.
Bez franču valodas Francijā eksistē daudzas citas vietējās minoritāšu valodas gan metropoles teritorijā, gan Francijas pār jūras teritorijās. Šīm valodām nav oficiāla statusa. 1999. gada referātā, ko uzrakstīja Bernards Cerquiglinis Francijas valdībai, identificēja 75 valodas, kas būtu iekļaujamas valdības ieplānotajā Eiropas Reģionālo un minoritāšu valodu hartas ratifikācijā. Pašreiz šī harta ir tikai parakstīta, bet ne ratificēta. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties