Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:482716
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Situācijas analīze    3
  SWOT analīze    4
  Reklāmas kampaņas stratēģija    5
  Mēdiji    5
  Laika plāns    6
  Kampaņas izmaksas    7
  Reklāmas vēstījums    8
  Informatīvais darbs pēc reklāmas kampaņas beigām    9
Darba fragmentsAizvērt

Ogrē jau vairākus gadus darbojas vairumtirdzniecības – loģistikas uzņēmums „QualFast”. Uzņēmumam pieder vairumtirdzniecības bāze Ogrē, kurā atrodas pārtikas produkti, saimniecības un higiēnas preces. „QualFast” sniedz iespēju mazumtirgotājiem iegādāties preces priekš saviem uzņēmumiem, kā arī piedāvā loģistikas pakalpojumus. Uzņēmums apkalpo mazumtirgotājus visā Latvijā. Bāzē mazumtirgotāji var iegādāties un pasūtīt gan saimniecības, gan higiēnas preces, gan pārtiku.
Uzņēmumam „QualFast” Ogrē šobrīd nav identisku konkurentu, bet par daļējiem konkurentiem var uzskatīt, uzņēmumus, kuri ražo un pēc tam arī piegādā. Latvijas mērogā konkurence ir liela, bet „QualFast” ieņem ievērojamu tirgus daļu (14%) pateicoties profesionāliem darbiniekiem un aģentiem, kas nodarbojas ar jaunu klientu piesaisti, kā arī ar loģistikas servisa kvalitāti un ātrumu. Uzņēmumam ir svarīgi, lai tas darbotos pēc galvenajiem pakalpojumu sfēras principiem (kvalitatīvi, ātri un klientam tīkami), kas nodrošinātu klientu apmierinātību. Tādēļ uzņēmuma vadība pielieto dažādas metodes, kā paaugstināt darbinieku darba kvalitāti, piemēram, izsludinot konkursu „labākais mēneša darbinieks” un tml.
Uzņēmuma „QualFast” mērķauditorija šobrīd ir mazumtirgotāji visā Latvijā, pārsvarā tie ir mazie veikali un veikalu tīkli. Patstāvīgs klients ir, piemēram, kiosku tīkls „Plus punkts”.
Lai piesaistītu jaunu mērķauditoriju – veikalu klientus, kā arī tos pircējus, kas dzīvo tālāk no veikaliem un kam nepatīk vai nav laika iepirkties, uzņēmums „QualFast” nolēmis ieviest preču piegādi uz mājām. Tā kā vairumtirdzniecības bāze atrodas tieši Ogrē un mazu skaitu preču piegādāt uz vietām, kas atrodas tālu, nav izdevīgi, uzņēmums, šādu servisu piedāvās tieši Ogres novada iedzīvotājam – Jaunogrē, Ogres centrā, Pārogrē, Ogresgalā. Uz visām šī reģiona vietām iespējams nokļūt maksimums 30 minūšu laikā. Līdz ar idejas rašanos tika veikta Ogres iedzīvotāju aptauja par šāda pakalpojuma nepieciešamību, kā arī naudas summu, ko Ogres iedzīvotāji būtu gatavi maksāt par pakalpojumu. Apkopojot aptaujas rezultātu, var secināt, ka šāds pakalpojums viņiem ir nepieciešams un maksimālā summa, ko Ogres novada iedzīvotāji būtu gatavi maksāt par piegādi ir Ls 1.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1189763
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties