Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:861298
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uzņēmuma apraksts    4
1.1.  Uzņēmuma pamatdarbības virzieni    4
1.2.  Uzņēmuma piegādātāji    4
1.3.  Uzņēmuma patērētāji    5
2.  Ārējās vides iespēju un draudu ietekme uz uzņēmumu    7
3.  SVID analīze    14
4.  Uzņēmuma ietekme uz nozari    16
5.  Mērķu hierarhija    21
6.  Portfeļplāna analīze    23
7.  Plaisas    28
8.  Portera 5 spēku modelis    30
9.  Mārketinga komplekss uzņēmumā pēc svarīguma pakāpes no patērētāja un uzņēmuma redzes viedokļa    33
10.  General Electric modelis    41
11.  Preces 5 līmeņu modelis    44
12.  Pozicionēšana    47
  Nobeigums    51
  Bibliogrāfiskais saraksts    53
Darba fragmentsAizvērt

Patstāvīgā pētījuma mērķis ir izpētīt uzņēmuma “N” pozīcijas tirgū, novērtēt šī uzņēmuma preču un pakalpojumu līmeni un vērtību, izanalizēt draudus un iespējas, kā arī sniegt secinājumus un priekšlikumus par uzņēmuma stāvokļa uzlabošanu.
Ierobežotā apjoma un informācijas pieejamības trūkuma dēļ, nav iespējams izvērtēt pilnībā esošo uzņēmuma stāvokli. Būtiskākais ierobežojums ir uzņēmuma nevēlēšanās sniegt pilnīgu un vispusēju informāciju par savu darbību. Apskatot iespējas un draudus saskārāmies, protams, ar dažādām problēmām, kas galvenokārt saistītas ar informācijas ieguvi. Konfidencialitātes dēļ uzņēmums atteicās sniegt mums informāciju par daudziem mūs interesējošiem jautājumiem. Un tas arī ir redzams darbā, jo netiek minēts uzņēmuma nosaukums, jo tika noslēgta mutiska vienošanās, ka rakstot šo darbu netiks minēts uzņēmuma nosaukums.
Patstāvīgā darbā ir izpētīta nozares specifika, noteikti draudi un iespējas, stiprās un vājās puses (SWOT analīze), izstrādāta mērķu hierarhijas sistēma, veikta uzņēmumā esošā portfeļplāna analīze, veikta uzņēmuma pozicionēšana tirgū.
Mūsdienās šī nozare arvien vairāk attīstās. Tas ir saistīts ar to, ka tiek iegādāti aizvien vairāk datori un citas elektropreces, kurām ir svarīga stabila elektropiegādes darbība. Taču vislielākā nozīme nozares attīstībā ir lielajiem uzņēmumiem, kuri strādā nepārtraukti un kuriem elektroenerģijas padeves traucējumi var sagādāt lielus zaudējumus.
Uzņēmums, kuram tiek veikta mārketinga analīze, ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA) “N”, kas nodarbojas ar tirdzniecību un servisu. Firma ir dibināta 1997.g. maijā. Kompānija tirgo rezerves elektrobarošanas iekārtas, iznomā elektrostacijas un ūdens sūkņus, veic apkopes un servisa pakalpojumus (saistībā ar pašu realizēto produkciju un tās garantiju).
Uzņēmumam ir sava pozīcija tirgū, kuru tas cenšas palielināt un vēl vairāk nostiprināt ar savas darbības precizitāti, kvalitāti, dialogu ar klientu utt.
Firma ir sekojošu firmu produkcijas oficiālais izplatītājs Latvijā:
“SDMO” (Francija) – ģeneratori (portatīvie un stacionārie), sūkņi,
“AEG SVS Power Supply Systems” (Vācija) – nepārtrauktas rezerves elektrobarošanas iekārtas (UPS), taisngrieži.
Tiek realizēta arī citu ražotāju produkcija.
Uzņēmuma darbinieki ir apmācīti ražotāju rūpnīcās iekārtu uzstādīšanai, apkopei, remontam.
SIA “N” ņem dalību arī lielākajās izstādēs, kuras pēc sava satura ir saistītas ar uzņēmuma piedāvāto produkciju. Viena no lielākajām izstādēm, kurā firma piedalījās bija “Māja I 2001” (lielākā izstāde Baltijā šajā jomā), kas notika Ķīpsalā. Bet pēdējā izstāde bija “Baltic Industry 2001”. Jāsaka, ka izrādītā interese par firmas stendu vienmēr ir visai liela. Šādu izstāžu galvenā pamatdoma ir informēt par sevi – celt atpazīstamības pakāpi starp konkurentiem. Pārdošanas apjomus tās, protams, neietekmē strauji un uz reiz (tas parādās pēc laika, kad potenciālajam klientam parādās vajadzība un.. viņš zina, kur meklēt nepieciešamo iekārtu, pateicoties asociācijām, kuras ir nosēdušās klienta vai viņa paziņu zemapziņā. Protams, ka arī izstāžu laikā tiek parakstīti nopietni līgumi utml.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties