Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Vai Latvijai jākļūst pusprezidentālai republikai

     Novērtēts!

    Referāts10 Politika

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:487455
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Dažādām valstīm ir atšķirīgas valdīšanas formas, kuras balstās uz valsts vēsturē gūtās pieredzes, kas radusies katrai noteiktai valstij attīstoties, pārciešot ekonomiskos uzplaukumus, revolūcijas, apvērsumus, karus, citu valstu spiedienu un atbalstu, un ļoti daudzus citus ietekmējošus faktorus. Tieši tāda ir arī mūsu valsts – Latvija. Kaut arī tās pastāvēšana, kā neatkarīgai valstij nav sena un, salīdzinot ar daudzām citām valstīm, pat ļoti īsa, tās vēsture ir ļoti gara un notikumiem bagāta. Latvijas teritorijai ir gājuši pāri daudzi iekarotāji un apspiedēji, latviešu tauta ir pārpārēm baudījusi citu tautu ietekmi un spiedienu, bet neskatoties uz visām šīm grūtībām, ir spējusi radīt savu valsti, kura ir spējīga pastāvēt, attīstīties un konkurēt ar citām valstīm. Patreiz Latvijā pastāvošā valdīšanas forma ir parlamentāra republika. Bet varbūt latviešiem būtu jāņem piemērs no kādas citas valsts iedzīvotājiem un kardināli jāpārveido savas valsts struktūra? Te rodas jautājums – vai Latvijai jākļūst par pusprezidentālu republiku? Vai tā būtu labāka par parlamentāru republiku? Atbildi uz šo jautājumu varētu meklēt, salīdzinot Latvijas valsts iekārtu ar kādu citu valsti, piemēram Franciju, kura ir spilgts piemērs pusprezidentālai republikai.
Latvijas valsts iekārta.
Visa Latvijas republikas valsts iekārta balstās uz 1922. gada 15. februārī pieņemto Latvijas republikas Satversmi (protams, laiku pa laikam tiek pieņemti dažādi grozījumi un papildinājumi, jo Latvija tiecas uz Eiropas Savienību un cenšas pilnveidot valsts pārvaldi, pielāgot to Eiropas Savienības normām un prasībām). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130466
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties