Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:591562
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Teorētiskā daļa    3
  Ievads    3
1.  Pirmsskolas mācību iestādes vadītāja funkcijas un darba pienākumi    5
2.  Vadītāja nepieciešamās īpašības    7
3.  Vadības cikls    9
4.  Kontrole un pedagoģiskā analīze    11
5.  Vadītāja darbs stils    17
6.  Fiziskās audzināšanas nozīme bērnu veselības nostiprināšanā un saglabāšanā    20
7.  Fiziskās audzināšanas uzdevumi ģimenei    23
8.  Fiziskās audzināšanas darba formas    24
8.1.  Rīta vingrošana    24
8.2.  Fizkultūras nodarbība    27
8.3.  Sporta izprieca    29
8.4.  Pastaigas    30
8.5.  Tālās pastaigas    31
8.6.  Veselības dienas    32
  Praktiskā daļa    33
  Secinājumi    38
  Izmantotā literatūra    39
Darba fragmentsAizvērt

Viena no cilvēka vislielākajām bagātībām ir veselība un tikai tad, kad tā tiek zaudēta, viņš patiesi apzinās tās vērtību.
Lai cilvēks savu dzīvi nodzīvotu pilnvērtīgi, būtu vesels un dzīvespriecīgs, pamats tam jāliek jau agrā bērnībā, veltījot pietiekošu uzmanību fiziskajai attīstībai.
Ne katrā ģimenē vecāki saprot un apzinās fiziskās audzināšanas nozīmi bērna veselībā un attīstībā, tādēļ pirmsskolas izglītības iestādes pedagogiem jānodarbojas gan ar vecāku izglītošanu un iesaistīšanu iestādes fiziskās audzināšanas darbā, gan īpaša vērība jāpievērš pareizai fiziskās audzināšanas darba formu organizēšanai.
Patreiz, mācoties, esmu sapratusi, ka manā bērnudārzā jāveic fiziskās audzināšanas darba uzlabošana un lai to izdarītu, izvēlējos savam darbam šo tēmu.
Pētījuma objekts: Pedagoģiskā procesa organizācija pirmsskolas iestādē.
Pētījuma priekšmets: Pirmsskolas mācību iestādes vadības funkcijas.
Pētījuma mērķis: ievērojot iestādes vadītāja pareizu vadības cikla īstenošanu, fiziskās audzināšanas darba formu organizācijā, var pilnveidot uzlabot pedagoģiskā kolektīva darbu ar bērniem.
Pētījuma uzdevumi:
1. Izpētīt zinātnisko un metodisko literatūru par fiziskās audzināšanas darba formām, metodēm to organizācijā pirmsskolas iestādē.
2. Veikt pedagogu darba vērojumus par metodisko paņēmienu izmantošanu dažādās fiziskās audzināšanas darba formās.
3. Izstrādāt vērtēšanas kritērijus par pastaigu organizāciju.
4. Organizēt konsultāciju par veselības dienas organizāciju dažādās vecuma grupās.
5. Organizēt konsultāciju – praktikumu par sporta izpriecu organizēšanu dažādās vecuma grupās.
Pētījuma metodes:
1.Teorētiskā analīze un vispārinājums.
2.Novērojums, kontrole.
3.Pedagoģiskais eksperiments.
4.Analīze.
Pētījuma vieta: Pirmsskolas izglītības iestāde.
Pirmsskolas izglītības iestādes vadītājs nodrošina visu iestādes darbību kopumā, rada to atbilstoši likumdošanai un iestādes nolikumam.
Lai varētu prasīt no sev pakļautībā esošajiem darbiniekiem darba pienākumu ievērošanu un kontrolēt to izpildi, iestādes vadītājam, pirmkārt, pašam ir jāievēro un jāizpilda gan tie pienākumi, kas attiecas uz visu kolektīvu kopumā, gan savi tiešie darba pienākumi.
Vadītājam jānodrošina, lai tiktu radīti visi nepieciešamie apstākļi bērna garīgai, intelektuālai, fiziskai aktivitātei, personības brīvībai, dvēseliskai attīstībai. Ir jābūt uzmanīgam un pedagoģiski taktiskam pret bērniem, pret bērnu vecākiem un protams, pret sava kolektīva locekļiem. Stingri jāievēro instrukcija par bērnu dzīvības un veselības aizsardzību izvirzītās prasības drošības tehnikā, darba higiēnā un ugunsdrošībā, kā arī jāievēro darba disciplīna – laikā jāierodas darbā, jāņem vērā noteiktais darba laika ilgums, viss darba laiks jāizmanto tiešo pienākumu veikšanai.
Pedagoģiskajā darbā pirmsskolas iestādes vadītājam, kopā ar metodiķi jāatbild par pedagoģiskā procesa organizāciju iestādē un jārada visi nepieciešamie apstākļi pirmsskolas izglītības programmas realizācijai.
Vadītājam jānodrošina iestādei piešķirto valsts asignējumu, fonda līdzekļu racionālu izmantošanu, kā arī materiāli tehnisko apgādi.
Darbā ar personālu vadītāja pienākums ir veicināt pedagogu radošo izaugsmi, kvalifikācijas paaugstināšanu, tālākizglītošanos, kārtot visu nepieciešamo dokumentāciju, kas saistīta ar darbinieku pieņemšanu un atlaišanu, izstrādāt darbinieku pienākumus un kontrolēt to izpildi, noteikt kopīgo darbinieku skaitu un amata likmes piešķirtā darba apmaksas fonda robežās, nodrošināt viņu racionālu izvietojumu.
Lai stimulētu pedagoģisko darbinieku radošo izaugsmi, iespēju robežās izvirzīt pedagogus atestācijai un apbalvošanai. Ja nepieciešams – disciplināri sodīt. Ļoti svarīgs un nozīmīgs pirmsskolas iestādes darbības posms ir sadarbība ar vecākiem. Vadītāja pienākums ir veicināt labas un saprotošas attiecības starp iestādes personālu un audzēkņu vecākiem organizējot darbu ar vecākiem psiholoģisko, pedagoģisko un higiēnisko zināšanu apguvē, bērnu audzināšanai un mācīšanai mājās.
2. Vadītāja nepieciešamās īpašības

Par vadītāju nepiedzimst. Vadītājam nepieciešamās īpašības un vajadzīgās zināšanas nerodas reizē ar iecelšanu amatā, tās nedod ne skola, ne augstskola. Ne velti saka, ka meistars no debesīm nekrīt, un tāpēc droši var apgalvot ka zināšanas un izturēšanās veidu ar labu gribu, neatlaidību un vēlēšanos apgūst darbā. Nevar noliegt arī to, ka , lai kļūtu par labu vadītāju, nepieciešama arī zināma vadītāja talanta dzirksts. Tāpat svarīgi ir apzināties, kādas nepieciešamās īpašības un zināšanas trūkst visvairāk un nepārtraukti strādāt pie sevis pilnveidošanas, atcerēties, ka līdz ar vadītāju “aug” arī kolektīvs.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1193415
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties