Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:532868
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Vispārīgs ieskats vadītāja personībā    4
  Vadītāja pamatfunkcijas    4
  Vadītājs un vadīšanas metodes    5
  Varas pielietošana    6
  Vadīšanas stils    7
  Secinājumi    9
  Izmatotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Vispārīgs ieskats vadītāja personībā
Edgars ir dzimis 1964. gadā. Ir ieguvis augstāko izglītību vadības un ekonomikas fakultātē. Pašlaik jau ir precējies un ir patstāvīgs ģimenes cilvēks ar respektu ne tikai no padoto, bet arī no apkārtējo puses. Cieņa, ko viņš iemantojis paziņu vidū, ir gūta caur paša darbiem un izdarītajiem lēmumiem
Manis minētā Parex bankas filiāle pastāv jau drusku vairāk par pusotru gadu. Viņš kā vadītājs uz šo vietu tika pieņemts arī tajā laikā. Edgaram bija tiesības izvēlēties kolektīvu – kas strādās attiecīgajā filiālē. Tas izslēdza iespēju, ka darbinieki būs neuzticīgi savam vadītājam un nelabprāt pildīs savus pienākumus.
Pašlaik Edgara pakļautībā ir 10 darbinieki, no kuriem mainījies ir tikai viens (kopš filiāles atvēršanas brīža), kas liecina par pārvaldnieka precīzo izvēli turpmākā darba veikšanai. Jāatzīmē arī tas, ka mūsdienu lielā bezdarba iespaidā daži darbinieki ir spiesti pildīt savus pienākumus visaugstākajā līmenī, kas līdztekus nodrošina arī darba produktivitāti.
Pašlaik kolektīvs ir saliedēts un ir kā viens vienots, kur ikkatrs otru pazīst, apzinās viņa iespējas un kādu darba apjomu no darbinieka var sagaidīt. Te bez šaubām ir arī liels vadītāja nopelns. Varu minēt piemēru, kas notika kādu pus gadu atpakaļ. Protams, tam nav liela sakara ar teoriju, bet pilnībā atspoguļo Edgara objektivitāti, pieņemot lēmumus. Notikums saistās ar to, ka darbiniekiem kopējās ģērbtuvēs no somām un apģērba sāka pazust vērtīgas lietas, precīzāk runājot, nauda. Kurš tas bija – tika noskaidrots un vadītājs, kuram šis vainīgais darbinieks bija pat radinieks, bez liekas apdomāšanās, atlaida viņu no pienākumu pildīšanas, citiem vārdiem sakot, padzina no darba vietas, vietā pieņemot citu. Savukārt, kāds cits vadītājs varētu tikai izteikt brīdinājumu, vai veikt atvilkumu no algas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1143281
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties