Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:597385
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Otrais pasaules karš bija lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē, kas iesaistīja vairumu pasaules valstu. Par tā sākumu tiek uzskatīts 1939.gada 1. septembris, kad vācu karaspēks iebruka Polijā, savukārt kara beigas tiek datētas 1945. gada 8. maijā Eiropā, kad Vācija padevās un 1945. gada 15. augustā Āzijā, kad padevās Japāna. Karš bijis upuriem bagātākais visā pasaules vēsturē- bojā gāja apmēram 70 miljoni civiliedzīvotāju un militārpersonu. Par galvenajiem kara cēloņiem tiek uzskatīta politiskā situācija, kas izveidojās Eiropā pēc Versaļas miera līguma parakstīšanas I Pasaules kara beigās, „Lielā depresija”, kuras ietekmē plauka nacionālisms un militārisms, piemēram, Vācijā un Itālijā, kā arī par kara iemeslu tiek uzskatīta Lielbritānijas un Francijas „nomierināšanas” politika, kas tika vērsta pret Vāciju.
Karojošās puses bija sadalījušās divās lielās grupās- 1) Ass valstis (Berlīnes-Romas-Tokijas ass)- nacistiskā Vācija, fašistiskā Itālija un Japānas impērija; 2) Sabiedroto valstis – PSRS, ASV, Lielbritānija ( pēc 1941. gada- „Lielais Trijnieks”- Staļins, Rūzvelts, Čērčils), kā arī atsevišķos kara posmos Francija, Polija, Nīderlande, Norvēģija, Ķīna, Kanāda, Jaunzēlande, Filipīnas, DĀR u.c. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1314692
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties