Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:188224
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pieaugot cilvēku skaitam uz pasaules pakāpeniski izveidojušās sabiedrības organizācijas – valstis. Jēdzienam „valsts” ir daudzas nozīmes, bet būtiskākais ir tas, ka valsts iedzīvotāji ievēro noteiktus likumus, un tos izpilda . Pārejot no naturālās saimniecības uz naudas attiecībām izraisīja nodokļu mehānisma izveidi. Nodokļi ir saistīti ar valsts pastāvēšanu, tie nepieciešami, lai uzturētu tiesas, valsts skolas, valsts pārvaldes sistēmu, no tiem laboti ceļi un uzturēti maznodrošinātie, dažnedažādi pabalsti, un arī nodokļi tiek izmantoti virknei citām lietām, par kuriem ikdienā pat neiedomājamies, kā arī būtībā nodokļi ir nepieciešami, lai ietekmētu un nostabilizētu ekonomisko situāciju. Nodokļu maksātāji ir visbiežāk ir juridiskas un fiziskas personas. Nodokļus var arī uzskatīt kā daļu no atsevišķu cilvēku vai uzņēmumu ienākumiem, kurus nodod līdzvērtīgai sadalei sabiedrībā, nodrošinot regulārus ienākumus valstij. Šajā darbā tiks aprakstīti juridisku personu piederošu uzņēmumi kā nodokļi maksātāji, nodokļu veidi, kas saistīti ar uzņēmējdarbību, nodokļu ietekme uz uzņēmējdarbību
Nodokļi mērķis ir – ņemt atbilstoši no tiem, kuriem ir lielāks ‘’maizes klaipu’’, lai to salauztu gabaliņos un līdzvērtīgi sadalītu pārējiem. Tieši ar uzņēmējdarbību ir iespējams nopelnīt šo ‘’lielāko maizes klaipu’’,. Vēl viens mērķis ar nodokļiem samazināt kādas konkrēta produkta patēriņa samazināšanai, piemēram, valstī ar lielu nodokli apliek tabakas izstrādājumus, lai samazinātu tabakas smēķēšanu valstī. Vēl ar nodokļu palīdzību var panākt, lai ārzemju produkti neizkonkurē vietējos, ārzemju produktiem tiek uzlikts muitas nodoklis, tādejādi pašmāju prece ir lētāka. Tomēr bieži šādi nenotiek, jo ārzemju piedāvātie produktu cena tāpat ir daudz zemāka, nekā ražošanas izmaksas.(1.)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1306656
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties