Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:225019
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji    4
  Rezidenta nodokļa apliekamais objekts, likme    6
  Nerezidenta nodokļa apliekamais objekts, likme    7
  Taksācijas periods    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt


Uzņēmuma ienākuma nodoklis ir vissvarīgākais nodoklis uzņēmējdarbībā, kas ietekmē būtiski uzņēmuma peļņu, jo pēc visu izdevumu atskaitīšanas tiek atvilkts uzņēmuma ienākuma nodoklis, kas samazina uzņēmuma peļņu.
Tieši tāpēc es izvēlējos šo tēmu raksturot uzņēmuma ienākuma nodokli. Pēc manām domām, katram uzņēmējam ir jāzina, ko šis nodoklis no sevis izsaka, kādi ir uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji, un kās tiek aplikts ar šo nodokli, kā arī kāds ir šim nodoklim taksācijas periods. Tieši tādus pašus mērķus es arī izvirzīju savam studiju darbam.

Uzņēmuma ienākuma nodokļa maksātāji.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāji ir iekšzemes uzņēmumi, kas veic uzņēmējdarbību, sabiedriskās un reliģiskās organizācijas un no valsts budžeta vai pašvaldību budžetiem finansētas institūcijas, kuras gūst ienākumus no saimnieciskās darbības. Lai kļūtu par šī nodokļa maksātāju, jāveic uzņēmējdarbība. Kamēr uzņēmējdarbība nav uzsākta, reģistrēts uzņēmums neiegūst uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāja statusu.
Atbilstoši šai normai sabiedriskās organizācijas ir uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājas. Tomēr, ņemot vērā likumu “Par sabiedriskajām organizācijām”, sabiedriskā organizācija un sabiedrisko organizāciju apvienība ir bezpeļņas organizācija, un tās saimnieciskās darbības rezultātā gūtie ienākumi, kā arī citi minētajā likumā atļautie ienākumi izlietojami šīs sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības statūtos paredzētajiem mērķiem, un tos nedrīkst sadalīt sabiedriskās organizācijas vai sabiedrisko organizāciju apvienības biedriem. Ienākumu pārsniegumu pār izdevumiem ieskaita rezerves fondā, kas pāriet uz nākamo saimniecisko gadu, to neapliek ar ienākuma nodokli.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties