Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:635805
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Organizācijas komunikācija    4
1.1.  Iekšējā komunikācija kā SA instruments    5
1.2.  Iekšējās komunikācijas instrumenti    7
1.2.1.  Personiskā komunikācija    8
1.2.2.  Rakstiskā komunikācija    8
1.2.3.  Elektroniskā komunikācija    10
2.  Organizācijas kultūra    12
3.  Izmantotā literatūra    14
Darba fragmentsAizvērt

Sasniegumu kultūrā iedvesma un panākumi ir galvenā vērtība. Tiek atzīti darbinieki, kuriem ir sasniegumi, Uzņēmumā valda liela konkurence darbinieku vidū un darba atmosfēra ir stresaina. Darbinieki savā starpā konkurē un tādā vidē ir grūti strādāt, ja visu laiku ir jādomā pie tā, ko dara tavs kolēģis.
Atbalsta kultūra uzņēmumā nosaka galvenās vērtības kā solidaritāte un sociālais atbalsts. Darbinieki šādā uzņēmumā uzticas viens otram un spēj labi sastrādāties komandas darbos. Šādā uzņēmumā valda saskaņa un kvalitatīvs darbs. Apskatot un secinot, kāds kultūras veids tiek piekopts uzņēmumā, var spriest par komunikāciju uzņēmuma iekšienē. Piemēram, ja uzņēmumā tiek piekopta varas kultūra, komunikācija uzņēmumā nāks no vadītāja puses, komunikācija un ieteikumi vadītājiem no darbinieku puses iespējams netiks ņemti vērā. Lomu kultūrā, komunikācija nāk no vadītāju puses, katrs darbinieks pilda viņam uzticēto lomu, taču darbinieki šajā uzņēmumā var netikt pietiekami motivēti.
Uzņēmumā var pastāvēt vāja un spēcīga uzņēmuma kultūra. Spēcīgas kultūras iezīmes saskatāmas uzņēmumos, kuras stimulē un motivē savus darbiniekus, savukārt vājas kultūras iezīmes saskatāmas, kur darbinieki nav informēti par uzņēmuma vērtībām un nespēj tās īstenot sava darba procesos.
Organizācijas struktūra parāda uzņēmuma hierarhiju. Uzņēmuma departamenta darba struktūrā tiek nodalīti izpilddirektors, departamentu vadītāji, sīkāk arī departamentu amati un darbinieki. Parasti uzņēmuma struktūras nosaka darba dalījumu uzņēmumā. Organizācijas struktūra veicina kvalitatīvu resursu izpildi. Katram darbiniekam ir savs uzdevums, kuru viņš pilda. Organizācijas struktūras modeļos tiek atainoti vadības līmeņi, struktūrvienību pakļautības, savstarpējo attiecību saites.
Organizācijas struktūra parasti tiek attēlota kā formāls organizācijas diagramma. Šī diagramma parāda uzņēmuma pārvaldes attiecības (kas atskaitās kam jeb pārvaldes ķēde). Uzņēmuma struktūru var salīdzināt ar cilvēka skeletu un orgāniem. Katrs veic savu funkciju, lai organisms spētu funkcionēt, tā arī uzņēmumā katra nodaļa veic savu uzdevumu, lai uzņēmums spētu labi darboties 31

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties