Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696133
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Darba apstākļi uz riski darba vietā    4
  Termini un definīcijas    4
  Riski darba vietā    5
  Risku novērtēšana, novēršana un preventīvie pasākumi    6
  Izmantoto avotu saraksts    8
Darba fragmentsAizvērt

Preventīvie pasākumi
Atbilstoši Darba aizsardzības likumam ar preventīvajiem pasākumiem saprot rīcību vai pasākumus, ko uzņēmumā veic vai plāno visos darba posmos, lai novērstu vai mazinātu darba vides riskus. Šo pasākumu mērķis ir izveidot drošu un veselībai nekaitīgu darba vidi, kā arī novērst nelaimes gadījumus darbā un arodslimības. Piemēram, darba devējam ir: jāveic darba vides risku novērtējums; jānosūta darbinieks uz obligātajām veselības pārbaudēm; jāveic instruktāža (apmācība) darba aizsardzībā; jānodrošina ar darba apģērbu un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem; jāinformē par darba aizsardzības pasākumiem uzņēmumā; jāveic vakcinācija pret aroda infekcijām u.c. Visbiežāk, runājot par sekām, kas var notikt, ja netiek ievērotas darba aizsardzības prasības, tiek minēti nelaimes gadījumi darbā, jo tie notiek uzreiz un sekas ir manāmas uzreiz, taču iespējamas arī cita veida sekas. Starp svarīgākajām sekām minamas arī: arodslimības; ar darbu saistītās slimības vai vispārējo slimību saasināšanās; darbaspēju samazināšanās; izmaksas arodslimību gadījumā un situācijās, kad darbā noticis nelaimes gadījums u.c
Lai risinātu iepriekšminētos riskus darba devējs mūsu uzņēmumā veic dažādus preventīvos pasākumus un pēc Darba aizsardzības likuma vadlīnijām nedrošu nomaina pret drošu. Ikdienā darbiniekiem ir iespējas izteikt savu viedokli, ierosinājumus. Šobrīd tiek plānots par apgaismojuma maiņu, lai tas būtu acīm un veselībai draudzīgāks. Tāpat uzņēmums finansē redzes līdzekļu iegādi, veselības apdrošināšana finansē masāžas, fiziskās aktiviātes un citas lietas. Ja runājam par darba tehnisko nodrošinājumu un darba vietas ergonomiku- uzņēmums pielāgo un pamazām nomaina galdus, kas būtu regulējami, krēslus, kas būtu mugurai draudzīgi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1390418
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties