Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:608228
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 31 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1. nodaļa  Bioloģiskās lauksaimniecības pašreizējā stāvokļa analīze    4
2. nodaļa  Nozares tiesiskā, finansiālā un institucionālā bāze    10
3.nodaļa  Nozares problēmu analīze un izvērtējums    16
4. nodaļa  Bioloģiskās lauksaimniecības attīstības iespējas    18
  Secinājumi    21
  Priekšlikumi    22
  Izmantotās literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Arvien vairāk pasaulē cilvēki apzinās ekoloģiski tīras produkcijas nozīmīgumu un nepieciešamību. Arī Latvijas reģionos lielākā vai mazākā mērogā iedzīvotāji sāk apzināties bioloģiskās lauksaimniecības nepieciešamību un to, cik svarīgi ir uzturā lietot veselīgu un ekoloģiski tīru pārtiku. Un tāpēc ir uzņēmumi, kas nodarbojas ar šādas produkcijas ražošanu, pārstrādi un tirdzniecību.
 Bioloģiskā lauksaimniecība ir lauksaimniecības veids, kas ražo bioloģiski tīru lauksaimniecības produkciju un ir videi nekaitīgs.
 BL pamatā ir princips, ka katra lauku saimniecība, katrs dārzs veido bioloģisku sistēmu, kurā augsne, tajā notiekošie procesi, augi un dzīvnieki ir cieši saistīti. BL atsakās no viegli šķīstošiem minerālmēsliem un sintētiski ķīmisko kaitēkļu apkarošanas līdzekļu lietošanas, visu aizstājot ar dabiskiem preparātiem un darbībām.
 BL uzņēmumu mērķis ir – ražot veselīgu, augstas kvalitātes, pārtiku atsakoties no herbicīdiem, mākslīgajiem mēslošanas līdzekļiem, aizstājot to lietošanu ar sertificētu tehnoloģiju ievērošanu veselīga auga audzēšanai veselīgā augsnē. BL produkti – tie ir produkti, kuriem ir akreditētas institūcijas izdots BL sertifikāts. Tātad BL produkts ir tikai tas, kas atzīts ar sertifikācijas vai preču zīmi – “Latvijas ekoprodukts”.
Sertifikāts apliecina bioloģiskā produkta esamību un būtību un rada iespēju patērētājam būt pilnīgi pārliecinātam par produkcijas augsto kvalitāti, nekaitīgumu cilvēku veselībai un apkārtējās vides tīrībai. Katru gadu notiek atkārtota saimniecību sertifikācija.
Izvērtējot Latvijas bioloģiskās un tradicionālās lauksaimniecības ekonomisko darbību, var secināt, ka bioloģiskais produkts ir ekoloģiski tīrs, bet ar zemāku produktivitāti, augstāku realizācijas cenu un produkcijas pašizmaksu.
Kursa darbs sastāv no 25 lappusēm un 1 pielikuma. Tika izmantotas šādas pētījumu metodes: grafiskā, monogrāfiskā, dokumentu analīze, anketēšana, analīzes metode, primārā un sekundārā novērošana (aptaujas un dokumenti). Pētījums sastāv no 4 nodaļām. Tajā ir iekļauti 3 attēli un 7 tabulas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142614
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties