Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253774
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nereti uzņēmēji uzskata, ka nekādas uzņēmējdarbības kultūras nav un nevar būt, jo uzņēmējdarbībā nevar domāt par citu cilvēku labumu. Viņi saka, ka jādomā tikai par peļņu, bet tas prasa izmantot arī ne visai solīdus paņēmienus.
Pētījumi liecina, ka tā parasti domā tie uzņēmēji, kuriem darba pieredze ir neliela. Pieredzējušākie uzņēmēji, kuriem ir stabili, ilgstoši panākumi, orientāciju uz augstiem ētiskiem standartiem uzskata par sekmīgas uzņēmējdarbības būtisku nosacījumu.
Cilvēku vajadzētu vērtēt pēc viņa iekšējām kvalitātēm, bet bieži vien tieši pirmais iespaids nosaka, vai kāds paliks pietiekami ilgi, lai šīs lieliskās kvalitātes varētu parādīt. Nevienam netiks dota otra iespēja radīt pirmo iespaidu. Ar ārējo izskatu vēl pirms iepazīšanās, apmaiņas ar vizītkartēm tiek pateikts “kas mēs esam” – ar ko nodarbojamies, kādai sabiedrības grupai piederam, kādas ir mūsu cilvēciskās īpašības. Protams, šo iespaidu vēlāk var mainīt gan uz labo, gan slikto pusi. Tomēr apģērbs, tāpat kā rokasspiediens, acu kontakts, balss tembrs, nenoliedzami nes pirmo “ziņu” sarunas partnerim. Uzņēmēja interesēs ir, lai tā būtu pozitīva.
Apģērbs ir arī “ziņa” par darbības sfēru un ieņemamo amatu. Jo svarīgāk radīt stabilitātes un kompotences iespaidu, jo konservatīvāks apģērbs tiek izvēlēts. Tādēļ klasisku lietišķo stilu parasti izvēlas finanšu jomas darbinieki, juristi, valsts ierēdņi, augstas amatpersonas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties